Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

GAL Valea Ampoiului – Valea Mureşului: Relaţii de cooperare cu un Grup de Acţiune Locală din Italia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Promovarea proiectelor de cooperare, Submăsura 421.2 – ,,Cooperare internaţională pentru marketing şi promovare”, de către Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) din Valea Ampoiului Valea Mureşului reprezintă o nouă provocare datorită ineditului unor astfel de proiecte ce vor fi implementate în cadrul Axei IV LEADER în România.

Potrivit directorului executiv al GAL – Valea Ampoiului Valea Mureşului, d-l Constantin Mircea Bârsan (foto) la ora actuală documentaţia aferenta unor astfel de proiecte a fost elaborată de către Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală fiind publicată pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

În acest context, reuniunea ce se va desfăşura în următoarele zile la Sinaia, organizată de către Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală este destinată unor discuţii ce vor avea ca scop, clarificarea potenţialilor beneficiari ai acestei submăsuri. La reuniune vor lua parte ca invitaţi, reprezentanţi ai ministerului de resort, ai direcţiilor pentru dezvoltarea rurală, directorii cu responsabilităţi în implementarea programului LEADER, precum şi reprezentanţi ai APDRP. În ceea ce ne priveşte am lansat recent un apel de selecţie pentru un proiect pe această submăsură, al cărui termen va fi prelungit sau reluat după caz, întrucât am considerat discuţiile ce vor avea loc la Sinaia foarte importante”, ne-a declarat Constantin Bârsan.

Conform precizărilor făcute de către directorul executiv al GAL VA-VM, este vorba de un proiect de cooperare între 5 GAL-uri din România printre care şi Vale Ampoiului Valea Mureşului şi unul din Italia.

Titlul proiectului este ”Cooperarea Transnaţională Italo-Română pentru diversificarea activităţilor în zonele rurale”, demersul reprezentând rezultatul unor discuţii anterioare avute cu  reprezentanţii GAL Piana del Tavoliere din Cerigonola Italia.

În cadrul acestei cooperări coordonarea acţiunilor se va face de către GAL-ul din Italia care are experiență în cadrul programului LEADER PLUS, valoarea totală a contribuţiei publice din fondul FEADR atingând suma de 200.000 euro. Acţiunile de cooperare vor fi acţiuni adiacente şi/sau productive, menite să demonstreze un model multifuncţional de colaborare italo-română. Un alt obiect al proiectului îl constituie încurajarea unor acţiuni de participare la târguri, expoziţii cu vânzare în România şi Italia, precum şi dezvoltarea iniţiativelor din turism”, a conchis Constantin Bârsan.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea