Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Gafă în Guvern: Salariul minim se va majora cu 181 de lei, nu cu 83 de lei, cum calculase ministrul Finanțelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gafă în Guvern: Salariul minim se va majora cu 181 de lei, nu cu 83 de lei, cum calculase ministrul Finanțelor

Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul minim se va majora cu 10%, a decis Guvernul în cursul zilei de joi, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a menționat la finalul ședinței: „Calculele Ministerului Muncii arată că net asta înseamnă 2.079 lei, o creștere cu 181 lei față de prezent”.

Întrebat de ce ministrul Finanțelor calculase o majorare netă de doar 83 de lei pentru salariul minim, oficialul a răspuns: „Sunt datele actuale care vin de la Ministerul Muncii, inițiatorul acestui act normativ. Ministrul Finanțelor va da replică dacă îi adresați direct întrebarea”.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, declara pe 14 septembrie că „net, creșterea salariului minim pe economie este de 83 de lei, măsură cuprinsă în programul de guvernare al Coaliției”.

Cine beneficiază

În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 1,5 mil. de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 28 % din numărul total de salariați activi. De majorarea salariului de bază minim de 3.300 de lei vor beneficia un număr de 1.867.588 salariați.

Măsura creșterii salariului minim afectează multiple sectoare de activitate cum ar fi comerțul, transporturile și întreprinderile mici și mijlocii unde nivelul salariilor este mai mic față de medie cu influențe asupra creșterii cheltuielilor cu forța de muncă.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea