Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Gabriel Pleșa solicită controale în unitățile de învățământ din Alba Iulia: „Sunt școli unde, în grupurile sociale, nu se găsește mereu hârtie igienică, săpun sau igiena vaselor de toaletă este necorespunzătoare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Gabriel Pleșa solicită controale în unitățile de învățământ din Alba Iulia: „Sunt școli unde, în grupurile sociale, nu se găsește mereu hârtie igienică, săpun sau igiena vaselor de toaletă este necorespunzătoare”

„Am mai multe semnale de la părinții din Alba Iulia cum că sunt școli unde, în grupurile sociale, nu se găsește mereu hârtie igienică, săpun sau igiena vaselor de toaletă este necorespunzătoare. Nu pot să accept ca în această perioadă extrem de dificilă, în școlile unde copiii au șansa să meargă în format fizic să nu fie asigurate aceste condiții minime de civilizație și de normalitate până la urmă.

Țin să le reamintesc tuturor directorilor de unități de învățământ că Primăria Alba Iulia și-a făcut cu vârf și îndesat datoria față de fiecare școală/liceu și am asigurat fondurile sau materialele necesare, pentru ca aceste condiții de igienă și siguranță a copiilor să fie respectate întocmai. Fac un apel la responsabilitate și la verificarea la sânge ca aceste norme sanitare să fie respectate, toaletele să fie igienizate regulat în timpul programului de studiu al copiilor, așa cum autoritățile responsabile au solicitat (DSP,IȘJ).

Primăria Alba Iulia are în fiecare unitate școlară câte un reprezentant și voi cere chiar de astăzi să se facă controale inopinate nu în biroul directorilor, ci în toaletele copiilor pentru a ne asigura că există tot ce este nevoie pentru a fi în siguranță măcar din acest punct de vedere: hârtie igienică, săpun, măști, dezinfectant, toalete curate și igienizate, etc.

Le mulțumesc părinților care mi-au adus la cunoștință aceste aspecte și îi asigur pe toți că voi lua măsuri acolo unde acestea se impun. Nu am crezut că, în plină criză sanitară, vor mai fi școli în Alba Iulia, în mediul urban, unde copiii trebuie să meargă cu hârtia igienică în buzunar sau toaletele nu sunt dezinfectate și igienizate de câteva ori pe zi pentru a nu risca îmbolnăviri ale copiilor noștri!

Așa ceva nu voi tolera, mai ales că Primăria Alba Iulia a plătit și s-a asigurat că fiecare școală are toate cele necesare din acest punct de vedere. Nu cred că este treaba primarului sau a directorului școlii să pună efectiv săpunul și hârtia igienică la baia copiilor, dar este de datoria noastră să ne asigurăm că acestea există și oamenii din subordine își fac, responsabil, treaba.” , Transmite primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pe mediu de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive Un proiect premieră de la Ministerul Educației face referire la accesul copiilor la tehnologie, atât la școală, cât și acasă, iar potrivit documentului, cei până-n 2 ani nu ar trebui să aibă acces la telefon sau tabletă, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea