Gabriel Pleșa: ”Nu pot să fac troc cu albaiulienii și cu orașul. Am făcut acest pas cu inima deschisă și sunt mândru de acest lucru”

Paul Voicu - Primar 2020

Gabriel Pleșa, fostul viceprimar al municipiului Alba Iulia și de astăzi membru cu acte în regulă al USR, și-a anunțat vineri în cadrul unei conferințe de presă, candidatura pentru Primărie alături de partidul lui Dan Barna.

Pleșa a menționat că a făcut acest pas cu inima deschisă și că este mândru de acest lucru, dar cu toate acestea nu a fost o decizie ușoară: ”Decizia de a veni la USR a fost una ușoară pentru că simțeam sufletește că mă apropi de tinerii de aici, în schimb despărțirea de PNL nu a fost ușoară pentru că am fost 22 de ani membru al acestui partid.”

ELIT

Pentru cei care vor comenta negativ hotărârea sa, Gabriel Pleșa a menționat că rămâne consecvent principiilor de centru-dreapta, că nu a plecat la un alt partid aflat la putere, din contră, a plecat de la putere la opoziție: ”Sunt oameni în țară care schimbă partidele pentru a-și menține funcțiile. Eu astăzi am plecat din funcția publică pe care o am pentru principii și pentru a intra în această luptă”.

Pleșa a mai prezicat că ”nu am vrut să fac valuri, nu am spus nimănui, am făcut-o discret și nu am vrut să bulversez munca din primărie. Mi s-ar fi părut normal ca având în vedere că mi-am depus intenția de a candida la primărie și am intrat în această competiție internă de peste 5 luni, așa cum mi s-a cerut, să fi văzut și eu sondajele”.

Mihail David - 2020

Candidatul USR pentru funcția de primar a afirmat că și-ar dori să fi existat o dezbatere cât de mică pe tema candidaturilor și a sondajelor de opinie. Referitor la rezultatele interne PNL, fostul viceprimar spune că nu le-a văzut nimeni și se cunoaște nici un rezultat. În sondajele făcute de USR și personale, ca posibil candidat al PNL la primăria Alba Iulia, Pleșa se pare că s-a situat la mică distanță de Ion Dumitrel, în unele în fața acestuia, în altele în spatele acestuia.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Totodată, Gabriel Pleșa crede că nu a fost luat în serios de liderii PNL, cei care decid în partid, în urmă cu cinci luni când și-a anunțat intenția de a candida, considerând cel mai probabil că vor ajunge la o înțelege ca și în alte cazuri: ”Nu pot să fac așa ceva. Nu pot să fac troc cu albaiulienii și cu orașul”.

Printre măsurile pe care le-ar lua în cazul în care ar câștiga primăria Alba Iulia, Gabriel Pleșa a menționat importanța creării unei zone economice pentru a spori veniturile orașului și nu a depinde atât de mult de ce vine de la centru și de guvernele care s-ar perinda și a avea o stabilitate financiară. Alte investiții importante pe care albaiulienii le așteaptă și care în ultimii ani au stagnat sunt construirea unui bazin, a unei săli de sport și a unui centru cultural cu peste 1000 de locuri, dar și infrastructura în străzi și parcări publice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...