Rămâi conectat

Actualitate

Furtuni și vreme instabilă în toată țara. Directorul ANM: „Duminică este posibil să consemnăm 30 de grade Celsius”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat faptul că vremea va suferi modificări de la 17 grade, ajungând până la 30 de grade Celsius, la finalul acestei săptămâni, arată DCNEWS.ro.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit în direct la Antena 3 unde a explicat vremea instabilă din aceste zile. Mai mult, două avertizări, Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea, sunt în vigoare.

Cod portocaliu în vigoare

”În orele următoare, începând de la această oră (n.r. se referă la ora 17:00) și până vineri, la ora 11:00, vorbim de o avertizare meteorologică de Cod portocaliu ce vizează ploi abundente în Banat, Crișana și zona de munte. Vorbim de cantități de precipitații care pot cumula pe intervale scurte de timp și pot depăși 40-50 de litri pe metru pătrat, izolat, chiar 70 de litri pe metru pătrat. Nu în ultimul rând vorbim și de posibilitatea ca aceste ploi să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă acolo unde încă semnalăm strat între 15 până la 140 de centimetri la altitudini mai mari de 1800 de metri.

Cod galben de vreme rea

Vorbim de asemenea și de o avertizare meteorologică de Cod galben pentru zona Transilvaniei, Maramureșului, pentru zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, nordul Carpaților Orientali. Și în aceste zone vom semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat căderi de grindină și cantități de apă ce pot depăși local 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40-50 de litri pe metru pătrat.

Vremea în Capitală

Pe parcursul acestei nopți și în Capitală vremea va deveni instabilă, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar și pe parcursul zilei de mâine o vreme în general instabilă și în răcire pentru că trebuie să menționăm și acest lucru, vineri și mâine vorbim de valori maxime în Capitală de 17-18 grade Celsius, iar mâine la nivelul întregii țări vom vedea valori între 12 până la 21 de grade Celsius.

Când se încălzește vremea

Sâmbătă, o vreme în general frumoasă, în încălzire. Valorile de temperaturi sunt în creștere, între 21 și 27 de grade Celsius, iar duminică este posibil să consemnăm 30 de grade Celsius în sudul Munteniei”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea