Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Furtuna de pe bursele internaţionale afectează marile afaceri din judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Luna august reprezintă pentru pieţele financiare din toată lumea o perioadă caracterizată de scăderi masive a cotaţiilor acţiunilor dar şi creşteri neaşteptate, toate imposibil de anticipat, respectiv o volatilitate ridicată. Astfel, în acelaşi timp în care fonduri de investiţii şi deţinători particulari de acţiuni pierd miliarde de euro, alţii au câştigat, fie prin speculaţii ori mizarea pe căderea burselor, sute de milioane de dolari, yeni sau yuani.
În România, Bursa de Valori Bucureşti urmează tonul dat în Statele Unite, Europa sau Asia. Acţiunile Albalact sunt cele mai tranzacţionate titluri ale societăţilor din judeţul Alba. În august, conform Bursei de Valori Bucureşti, cotaţiile ALBZ (Albalact SA) s-au prăbuşit cu 20%, existând ordine de vânzare-cumparare aproape în fiecare zi de tranzacţionare. Dacă în 1 august cotaţia unei acţiuni ALBZ era de 0,2265, în 8 august înregistra o scădere de 14,74%, în 9 august un alt minus de 11,08% urmat în aceeaşi zi de un plus de 5,09% iar în 18 august înregistrând o altă scădere de 6,59%, ceea ce corespunde unei valori de 0,1800. Albalact are o capitalizare de 125.254.831 de lei.
Alte companii din judeţ ale căror acţiuni sunt pe bursa românească sunt Pehart SA Sebeş – care nu a înregistrat variaţii nefiind atât de tranzacţionată, Prebet SA Aiud – care, de la două zile în care acţiunile sale au avut în dreptul lor scăderi de 20,17% şi 22,87% în 5 şi 8 august – a revenit cu un plus de 17,07% în 12 şi apoi cu un alt minus de 4,18% în 18 august. Şi Saturn SA înregistrează o scădere a valorii acţiunilor sale de minus 12,63% în 1 august şi 10,44 în 9 august.
Gabriel Resources Limited, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation, listată la bursa din Toronto, de la o cotaţie de 8,65 de dolari, cea mai înaltă în ultimele 52 de săptămâni, a scăzut la 6,38 de dolari canadieni în 18 august 2011, deşi preţul aurului atinge preţuri istorice record, de peste 1.800 de dolari uncia. O justificare ar putea fi neîncrederea investitorilor internaţionali că Gabriel Resources va exploata aurul din Apuseni într-o perioadă de timp rezonabilă.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor Vineri, 17 mai 2024,  între orele 09:30 – 10:30, angajații din ARHIVELE NAȚIONALE – SERVICIUL JUDEȚEAN ALBA au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Arhivele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea