Furtuna antiinflamatorie, fenomenul care duce la decesul tinerilor fără comorbidități. Expert: „Manifestările Covid sunt paradoxale.”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Formele de manifestare ale coronavirusului sunt paradoxale și neprevăzute, a declarat la Digi24 Ioana Stăncel, expert în sănătate publică. Ea a detaliat cum se ajunge la situația în care cei tineri care au luat CoVid-19 pot să moară chiar dacă nu au alte boli.

Ioana Stăncel a explicat că în prezent sunt creșteri foarte mari ale manifestărilor foarte grave, cauza fiind transmiterea comunitară. Deocamdată se vede efectul revenirii din concediu, iar abia peste două săptămâni ar urma să se vadă efectul deschiderii școlilor.

ELIT

„Formele de manifestare clinică sunt paradoxale și neprevăzute, nu știm la ce să ne așteptăm.

La tineri, reacția imunitară este mai gravă, mai rapidă și cu o furtună de factori de limitare a inflamației, ceea ce produce efecte secundare mult mai grave și afectează alte sisteme funcționale generale.

Furtuna aceasta de factori care reduce inflamația este elementul care generează cauzele foarte grave apărute la tineri.

Chiar dacă tinerii nu au alte boli, formele grave sunt generate de aceste forme de răspuns reactiv foarte mare al organismului la factorii inflamatori.

Furtuna antiinflamatorie, ca reacție pe care o dezvoltă pacienții tineri, duce la alte simptome care ajung la deces chiar dacă tinerii respectivi nu au comorbidități.

Se moare și de Covid-19 „, a subliniat expertul în sănătate publică.

sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419