Video: Fundația Comunitară Alba a lansat concursul de finanțare a proiectelor din Fondul pentru Cultură
Fundaţia Comunitară Alba a lansat astăzi, la sala de conferințe a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, concursul de finanțare, din Fondul pentru Cultură al fundației, a proiectelor unor ONG-uri din județul nostru, fiind prima organizație neguvernamentală din Alba care și-a dezvoltat un fond propriu de cultură din care acordă granturi. Inițiativa Fundației Comunitare Alba este sprijinită de Asociația pentru Relații Comunitare și Muzeul Național al Unirii.
Misiunea Fundaţiei Comunitare Alba este de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor din judeţul nostru prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru proiecte cu impact în comunitate. După succesul finanțărilor în domeniile educație-tineret din cadrul Programul YouthBank (granturi în valoare totală de peste 64.000 lei acordate în perioada 2010-2013), fundația își îmbogățește portofoliul de acțiune comunitară prin acordarea de granturi pentru proiecte culturale.
Fondul pentru Cultură este un fond permanent al Fundației Comunitare Alba, iar în acest an are o valoare totală de 10.000 lei, din care vor fi acordate granturi cu o valoare maximă de 2.000 lei fiecare. Primii beneficiari ai Fondului pentru Cultură vor fi organizațiile neguvernamentale din județul Alba, singurele eligibile să participe la concursul de finanțare, dar beneficiarul final este în fapt comunitatea locală, care prin Fondul pentru Cultură va primi un sprijin financiar necesar pentru dezvoltarea de initiațive și implementarea unor proiecte culturale cu impact.
Pentru a se asigura că vor fi finanțate cele mai bune proiecte, fundația a constituit un comitet de selecție a proiectelor, format din specialiști și reprezentanți ai fundației: Gabriel Rustoiu (directorul MNU), conf.univ.dr. Diana Câmpan (Universitatea “1 Decembrie 1918”), Dana Zecheru (director Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Alba), artistul plastic Cosmin Mureșan și Dorin Sava, directorul executiv al fundației. La lansarea concursului de finanțare au mai participat Matei Drâmbărean, directorul Direcției Județene Alba pentru Cultură și Patrimoniul Național, conducerea filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, dar și lideri ai unor ONG-uri locale implicate în domeniul cultural.
ONG-urile pot aplica pentru finanțare având și parteneri instituționali sau business, contribuind în acest fel la dezvoltarea comunității din punct de vedere cultural prin dezvoltarea de inițiative și parteneriate în acest domeniu și implementarea unor proiecte cu impact. Prin finanțările oferite în cadrul Fondului pentru Cultură, Fundația Comunitară Alba contribuie în mod efectiv la creșterea capacității ONG-urilor câștigătoare ale granturilor de a implementa proiecte culturale și de a asigura, în acest fel, experiența de succes necesară pentru dezvoltarea de noi inițiative.
ONG-urile pot trimite aplicaţiile la adresa [email protected] până cel mai târziu la data de 5 iunie 2013. Ghidul de finanțare și formularul aplicației vor putea fi descărcate de pe site-ul cultura.fundatiacomunitaraalba.ro, începând cu orele 17 ale zilei de azi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
DOCUMENT | Cutremur între bugetari: Noul guvern taie și spânzură. Ordonanța „Trenulețul” îngheață angajările și majorările salariale
DOCUMENT | Cutremur între bugetari: Noul guvern taie și spânzură. Ordonanța „Trenulețul” îngheață angajările și majorările salariale Guvernul a pregătit așa numita Ordonanță-trenuleț, cea care pregătește Legea bugetului de stat pentru anul 2025. Conform OUG, salariile vor fi înghețate la nivelul lunii decembrie 2024, până la aprobarea cadrului fiscal. De asemenea, vor fi înghețate angajările. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor