Rămâi conectat

Actualitate

Funcționarii publici, cu vechime de cel puțin 10 ani, nu vor mai putea fi demiși cu trei ani înainte de pensie – PROIECT    

Ziarul Unirea

Publicat

în

Funcționarii publici care mai au 3 ani până la pensie, lucrează de cel puțin 10 ani într-o instituție publică și au calificative de “foarte bine”, nu își vor mai pierde locul de muncă, chiar în urma unor restructurări sau reduceri de personal, potrivit unui proiect de lege depus la Senat.

În expunerea de motive  se argumentează că după 55 de ani, acești funcționari își găsesc cu greu de lucru: “În caz de disponibilizare în urma reorganizării autorităților sau instituțiilor publice, funcționarii publici care se apropie de vârsta de pensionare rămân, după o viață de muncă, până la pensionare, fără un venit care să le asigure nivelul minim de trai. Știm, de asemenea, că după vârsta de 55 de ani, pe acești cetățeni nu-i mai angajează nici un operator economic.”

Propunerea legislativă pentru completarea art. 100 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici prevede adăugarea unui singur alineat nou:

„ Art. 100

Alineat (41) Nu pot fi reduse posturile ocupate de funcționarii publici care îndeplinesc cumulative următoarele condiții:

  1. a) mai au maximum 3 ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare
  2. b) au o vechime totală de cel puțin 10 ani de activitate în oricare autoritate sau instituție public
  3. c) au obținut, la evaluarea performanțelor profesionale individuale în ultimii ani, calificativul «foarte bine».”

Inițiativa legislativă a fost depusă în dezbatere publică la Senat, care este prima cameră sesizată. Cel mai probabil, în sesiunea din toamnă va fi supusă la vot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea