Rămâi conectat

Actualitate

Fumători ajută economia: Produsele din tutun au contribuit cu peste un miliard de euro la balanţa comercială a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fumători ajută economia: Produsele din tutun au contribuit cu peste un miliard de euro la balanţa comercială a României

Valoarea totală a exporturilor de produse din tutun prelucrat, precum ţigaretele şi produsele din tutun încălzit, a fost de 1,34 miliarde euro în 2021, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), reprezentând aproape jumătate din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi şi tutun. BAT România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală a tutunului, trimite la export aproximativ 60% din volumele produse la Ploieşti, unde se află a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului.

Din datele furnizate de către Institutul Naţional de Statistică reiese faptul că în anul 2021 produsele din tutun au reprezentat circa jumătate (48%) din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi şi tutun. Valoarea exporturilor de produse din tutun (ţigări şi tutun încălzit) a depăşit în 2021 cu 50% valoarea exporturilor de seminţe de floarea – soarelui (844 de milioane de euro), o diferenţă cu atât mai semnificativă cu cât ţigările sunt produse finite, în timp ce seminţele de floarea-soarelui sunt exportate ca materie primă.

Valoarea totală a importurilor de tutun brut şi prelucrat a fost de circa 341 de milioane euro, ceea ce înseamnă că tutunul a avut o contribuţie pozitivă la balanţa comercială a României de peste 1 miliard de euro.

„În prezent, aproximativ 60% din produsele fabricate în fabrica noastră de la Ploieşti pleacă către export. BAT îşi menţine angajamentul de a fi un partener strategic în dezvoltarea şi susţinerea economiei româneşti şi ne dorim să continuăm pe acest drum prin aportul pe care îl avem la menţinerea echilibrului balanţei comerciale, prin contribuţiile importante din taxe şi impozite la bugetul de stat, cât şi prin investiţiile susţinute în dezvoltarea afacerii noastre în România”, a declarat Fred Monteiro, Director al Ariei Europa centrală şi de sud în cadrul BAT.

BAT este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat şi cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România cu o cotă de piaţă de peste 50%. În cei 25 de ani de activitate în România, BAT a investit peste 500 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti. BAT asigură peste 3.000 de locuri de muncă în România şi generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, prin lanţ¬ul de distribuţie şi aprovizionare.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

66 la sută dintre români, nefericiți la locul de muncă

Unirea Ziarul

Publicat

în

66 la sută dintre români, nefericiți la locul de muncă Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă, aceştia menţionând că desfăşoară activităţi care îi împlinesc personal şi contribuie la o stare generală de bine, arată rezultatele unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, citat de Agerpres. Majoritatea românilor (47%) se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea