Rămâi conectat

Actualitate

Frigul ar putea fi un aliat bun în curele de slăbire, potrivit unor cercetători 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unor cercetători de la Universitatea din Geneva, frigul ar putea fi un aliat bun în curele de slăbire.
frigConform studiului publicat în revista Cell frigul este inamicul anumitor bacterii prezente în flora intestinală care ar favoriza luarea în greutate, relatează metronews.fr.

După ce multe studii au demonstrat că bacteriile din flora intestinală pot juca un rol important în ce privește greutatea corporală, cercetătorii de la Universitatea din Geneva au vrut să afle cum reacționează acestea dacă se modifică mediul subiectului. Astfel, câțiva șoareci au fost supuși un timp la o temperatură exterioară de 6 grade Celsius. În urma examinării, după desfășurarea experimentului, s-a observat că flora intestinală a șoarecilor se alterase semnificativ, bacteriile modificate de frig blocând luarea în greutate.

Mergând mai departe cu demonstrația, cercetătorii au extras bacteriile modificate de frig și le-au implantat altor șoareci. Aceștia din urmă, nu numai că au prezentat o ameliorare rapidă a asimilării glucozei de către organism, dar au rezistat și mai bine la frig. Și, nu în cele din urmă, au pierdut în greutate.

Cercetătorii au constatat totuși că, după trei săptămâni de expunere la frig, pierderea în greutate avea tendința să se stabilizeze. Intestinul a crescut puțin în volum pentru a putea absorbi nutrienții și, prin urmare, compensa slăbirea.

Cercetătorii au concluzionat că bacteriile din flora intestinală ar putea juca un rol semnificativ de reglare a greutății, mai ales dacă li se modifică mediul. Acest lucru confirmă teoriile asupra legăturii directe între obezitate și flora intestinală, iar cercetările oamenilor de știință de la Universitatea din Geneva reprezintă o veritabilă pistă în domeniul luptei împotriva obezității, încheie metronews.fr, potrivit Agerpres. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea