Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Zonă reabilitată și modernizată la standarde europene, în Centrul Vechi al municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a făcut, joi, recepția lucrărilor de modernizare a zonei centrale din municipiul Alba Iulia aferentă străzii Tudor Vladimirescu, de la intersecția cu strada Henri Coandă (Oborului) până la intersecția cu str. Calea Moţilor. Acesta s-a declarat mulțumit de modul în care a fost dus la bun sfârșit contractul încheiat cu Elis Pavaje, dar a subliniat faptul că mai sunt necesare unele ”retușuri” pe zona verde, inclusiv plantări de pomi – ”mici deficiențe” care vor fi rezolvate în perioada următoare.

receptie centru013

De asemenea, primarul a precizat că începând de luna viitoare va fi funcțională și parcarea cu plată, prețul va fi de 1 leu pentru o jumătate de oră de staționare între orele 7.00 – 17.00, și gratuit în restul intervalului, inclusiv sâmbăta și duminica.

Contractul de servicii şi lucrări ”Refuncţionaizare zonă centrală municipiul Alba Iulia-Strada Tudor Vladimircscu” a fost atribuit în baza procedurii cerere de ofertă cu fază finală electronică, executantului SC ELIS PAVAJE SRL Petreşti, preţul contractului fiind de 4.381.963,88 lei, inclusiv TVA, cu o durată de execuţie de 12 luni calendaristice.

S-au amenajat spaţiul pietonal, aleile auto şi parcajele pe latura vestică a străzii şi în faţa magazinului Unirea, precum şi trotuarele pietonale şi zonele verzi de pe latura de Est. De asemenea s-au realizat două sensuri giratorii la intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu strada Henri Coandă (Oborului) şi strada Calea Moţilor şi s-a reconfigurat partea carosabilă între cele două intersecţii cu sens giratoriu.

Pe partea de lucrări tehnico-utilitare s-a executat înlocuirea reţelei de distribuţie apă potabilă şi a branşamentelor aferente din conductă de oţel pe conductă din polietilenă PE 100 cu diametrul Dn 200 mm pe o lungime de 394 ml, efectuarea canalizaţiei pluviale pe zona parcării nou create, precum şi executarea canalizaţiei tehnice pe trotuarul estic al străzii pe o lungime de 510 ml. Pe latura vestică s-au creat, un număr de 88 locuri de parcare la 45 grade iar accesul la acestea se va face cu două staţii de intrare/ieşire prevăzute cu bariere şi sistem automat de plată a tichetelor.

Tot în cadrul proiectului au mai fost amenajate 30 locuri de parcare (zona BCR, lângă şi în spatele magazinului Unirea) două staţii de autobus şi două staţii de parcare taxi.

Zonele verzi au fost modificate ca formă şi dimensiuni faţă de situaţia iniţială, suprafaţa acestora însămânţată cu gazon fiind de circa 2.110 mp, iar pentru sporirea confortului în zonă s-au plantat arbori ornamentali respectiv 44 bucăţi tei şi 16 bucăţi platani pentru umbrirea băncilor de odihnă.

Mobilierul urban cuprinde 15 spaţii de odihnă amenajate cu mici ziduri de sprijin înclinate placate cu piatră şi 18 bucăţi coşuri de gunoi stradale.

Covorul asfaltic aşternut din beton asfaltic Ba 16 pe suprafaţă carosabilă cuprinsă intre cele două sensuri giratorii este de 8.855 mp.

Sistemul de iluminat stradal este compus din 26 stâlpi cu braţ şi corpuri de iluminat iar pentru sistemul de iluminat pietonal şi ambiental s-au folosit 25 corpuri pe stâlpi cu înălţimea 4 m. (Z.U.)

[nggallery id=866]

[nggallery id=864]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea