Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO/VIDEO Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului la sân, marcată la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În organizarea Asociaţiei A.S. 2001 Alba Iulia, astăzi, începând cu ora 17.00, la Alba Mall, în sala Ballroom, a avut loc un eveniment dedicat marcării Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului de sân. Zeci de doamne şi domnişoare au venit pentru a afla cum pot preveni cancerul la sân. Evenimentul a fost deschis de Adriana Roşu (responsabilă de partea îngrijiri paleative, pe Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Alba) cu un joc, un exerciţiu de imaginaţie, punând publicul prezent în postura de „am cancer”. În continuare, un moment aparte, care pe mine m-a sensibilizat, a fost povestea doamnei Maria Cornelia Postescu. Trecută printr-o experienţă grea, diagnosticată cu cancer în anul 2002, doamna Maria a avut puterea să povestească în faţa publicului prezent trista poveste a vieţii ei.

„În faţa dumneavoastră stă un supravieţuitor a unui cancer de penultimul stagiu, 3 C. A fost acum 8 ani. E mult e putin, cred că a fost… vreau să cred că a fost şi trecutul l-am lăsat în urmă. Nu am avut un cancer de sân. A fost un cancer de-a dreptul de necrezut, un cancer la un ovar pe care nu-l aveam de 30 de ani. Un simplu chist pe care chirurgul a crezut că îl rezolvă în 45 de minute. Operaţia mea a durat 4 ore şi jumătate. Am avut şansa să întâlnesc acel chirurg pe care eu îl consider zeu, care a făcut o curăţenie generală în abdomenul meu, şi astfel astăzi mai sunt aici (…) Nu am scos nicio lacrimă, nu m-am întristat, nu am devenit depresivă… am spuscă  dacă Dumnezeu crede că asta este, vom vedea. Şi atunci am început să scriu. Vreau să vă spun că până atunci nu scrisesem nimic.  Am descoperit în mine nişte surse neobişnuite. Toţi cei din jurul meu, prietenii şi familia, chiar şi soţul meu, se mirau cât sunt de productivă. Scriam tot timpul. M-am detaşat de realitate. Este foarte important să te detaşezi de mizeria realităţii(…) Trec prin viaţă eu şi cu mine… cu Dumnezeu, cu o credinţă deosebită. Am făcut un legământ cu Dumnezeu şi am promis pentru fiecare an pentru care mi-l dă că am să scot o carte. Au trecut 8 ani şi am scos 8 volume”, a declarat Maria Cornelia Postescu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul a fost întregit de un spectacol folcloric cu Ansamblul folcloric al Judeţului Alba, condus de prof. Alexandru Pal şi un moment de folk cu Cosmin Buzgure, Andrei Pârjol şi Jerry. În cadru evenimentului a avut loc şi o tombolă cu premii pentru participanţi. Aceştia au primit premii constând în obiecte şi cărţi oferite de membrii Asociaţiei AS 2001 Alba Iulia.

Scopul acestui eveniment a fost de a informa şi conştientiza populaţia feminină din judeţul Alba asupra importanţei prevenirii şi depistării precoce a cancerului de sân şi de col uterin, precum şi de a promova serviciile de informare şi consiliere oferite persoanelor afectate de aceste maladii.

Pentru cei care au dorit să afle mai multe detalii legate de această temă, specialiştii în domeniu, prezenţi la acest eveniment, le-au împărtăşit din experienţa lor în lupta împotriva acestei boli.

„Misiunea noastră este să ne apropiem de semenii aflaţi în dificultate, întinzându-le o mână de ajutor pentru depăşirea cu succes a acestei stări.Suntem preocupaţi permanent să găsim soluţii pentru susţinerea morală şi educativă a tuturor claselor defavorizate. Suntem pregătiţi să oferim servicii de asistenţă, mediere şi consiliere celor care ne trec pragul şi să venim în întâmpinarea nevoilor acestora. Credem în egalitatea de şanse şi acceptăm oamenii aşa cum sunt”, transmit organizatorii.

În proiectele sale, asociaţia asigură servicii pentru diverse tipuri de beneficiari: copii şi tineri instituţionalizaţi, tineri şi adulţi cu handicap, victime ale violenţei domestice, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane vârstnice etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea