Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO. Târgul ALEA 2015 și-a deschis porțile pentru vizitatori – Sursele regenerabile de energie, din nou în centrul atenției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii sunt invitați să viziteze, în zilele de 19 și 20 septembrie, Târgul ”ALEA – Surse regenerabile de energie. Echipamente și soluții complete”, organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

targul ALEA005Evenimentul, ajuns la cea de-a opta ediție, aduce din nou în centrul atenției inovațiile și soluțiile de exploatare eficientă a resurselor de energie alternativă.

Sunt expuse biciclete și autoturisme electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile precum și sisteme de înaltă eficiență în producerea și consumul energiei.

În cadrul târgului este organizat și în acest an „Salonul Eco Inventica”, la care participă inventatori români foarte apreciați pentru invențiile lor în domeniul energiei. Sunt expuse autovehicule realizate Iustin Capră – unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români, dar și de Rareș Zotescu ucenicul maestrului.

De asemenea, este prezent și Corneliu Birtok Băneasa, premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului prin care se reduce consumul de carburant al autovehiculelor cu cel puțin 5%. Acesta le-a oferit detalii vizitatorilor tineri despre evoluția carierei sale și le-a explicat cât de importantă a fost continuarea studiilor de specializare, astfel încât învențiile sale să depășească stadiul de ”hobby” și să ajungă să fie cunoscute la nivel internațional.

În cele două zile de desfășurare a evenimentului vizitatorii vor avea ocazia să se plimbe gratuit cu un microbuz electric ce va face înconjurul Cetății Alba Carolina iar duminică, înainte de închide, pot participa la tombola organizată de ALEA unde vor fi oferite premii importante din partea sponsorilor evenimentului.

[nggallery id=1009]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea