Rămâi conectat

Societate

FOTO/VIDEO: Printr-un proiect AIDA, consiliere pentru sute de şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţul Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia a derulat, în perioada  1 noiembrie 2010 –  31 octombrie 2012, proiectul ˝Formare continuă pentru un viitor mai bun˝, iar astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la Hotel Transilvania din Alba Iulia,  responsabilii de proiect au făcut publice rezultatele acestuia.

De asemenea, au fost prezenţi şi au vorbit despre importanţa proiectului, primarul Municipiului Alba Iulia – Mircea Hava, Crina Iacob – director Direcţia Programe şi Nicolaie Moldovan – şef Serviciu Proiecte Comunitare.

Timp de doi ani, peste 550 de persoane au beneficiat de informare şi consiliere în căutarea unui loc de muncă iar  120 de şomeri , dintre care 15  au fost deja angajaţi , au avut acces la măsuri integrate şi sustenabile de ocupare în meserii din domeniul turismului şi a serviciilor conexe.

„Încă nu există încrederea în asemenea metode. Oamenii sunt reticienţi. Cred că printr-o mai bună prezentare în mass media oamenii vor căpăta  mai mult curaj, cei care au probleme, şi aşa cum aici a fost un succes, proiectul poate se va multiplica, şi or să vină în continuare şi alţii. Sunt oameni, voluntari,  care pot să-i ajute să-şi găsească un loc de muncă. Altfel este când cineva este ajutat de un personal calificat şi specializat în acest domeniu „, a declarat primarul Mircea Hava.

Proiectul şi-a propus dezvoltarea şi furnizarea unor măsuri integrate şi sustenabile de ocupare în meserii din domeniul turismului şi a serviciilor conexe pentru şomeri, şomeri tineri şi de persoane aflate în şomaj de lungă durată.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea resurselor umane şi valorificarea potenţialului de ocupare aferent forţei de muncă din arealul AIDA prin intensificarea măsurilor active de ocupare durabilă şi promovarea şanselor egale de acces pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă, precum şi stimularea antreprenoriatului, prin realizarea următoarelor activităţi: informarea şi consilierea în căutarea unui loc de muncă, derularea unui studiu privind oportunităţile demarării de activităţi antreprenoriale în areal, consilierea şi asistenţa pentru începerea unui activităţi antreprenoriale, organizarea de campanii de informare şi consiliere privind ocuparea în areal, organizarea de burse a locurilor de muncă, desfășurarea a 4 cursuri de calificare în meseria de: ospătar, agent de turism (ghid), cameristă, peisagist-floricultor, a 2 cursuri de specializare în meseria de somelier şi șef sală restaurant, precum şi a unui curs de iniţiere în limba engleză.

Cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, valoarea totală eligibilă (fără TVA) a proiectului a fost de 2.096.040 lei, din care: 1.869.248,47 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 184.870,73 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Bugetul Naţional, iar 41.920,80 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – AIDA (constituită din Municipiile Alba Iulia, Sebeş, oraşul Teiuş, comunele Vinţu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Berghin şi Consiliul Judeţean Alba)  a fost înfiinţată la data de 20.07.2007 cu scopul de a asigura dezvoltarea economică şi socială la nivel regional şi subregional în baza unor acţiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar, uman şi instituţional.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu  Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Consiliul Judeţean Alba  şi S.C. Tourism, Hotel and Restaurant Consulting Group S.R.L.

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea