FOTO/VIDEO: Poarta a III-a a Cetății luminată în albastru, spectacol, muzică, dans și multă veselie, de ”Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”, la Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

”Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” a fost marcată la Alba Iulia printr-un program special, la care au asistat zeci de albaiulieni. Pe lângă iluminarea în albastru a unei clădiri semnificative – Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, Primăria Municipiului Alba Iulia, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială și Asociației pentru Consiliere și Asistență Specializată ACAS Alba Iulia a pregătit un eveniment cu adevărat special pentru micuții sărbătoriți și invitații lor.

Eveniment autism Cetate081Copiii au cântat, au spus poezii și au dansat iar spectatorii au avut posibilitatea să vizioneze un film de specialitate, să scrie mesaje de solidaritate pentru persoanele cu autism, să se bucure împreună cu acestea de zborul baloanelor lansate spre cer și să-i aplaude pe micuții care au umplut Cetatea de veselie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ziua internațională de conștientizare a autismului, sărbătorită în fiecare an la 2 aprilie, reprezintă un prilej ca opinia publică să-și amintească de existența persoanelor cu tulburări din spectrul autismului și de problemele cu care acestea se confruntă alături de familiile lor. În întreaga lume, evenimentele organizate folosesc culoarea albastră, sau mai specific lumina albastră, luminând clădirile reprezentative pentru orașul lor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Eveniment autism Cetate071

Specialiștii doresc să se știe că persoanele cu autism pot fi ajutate, o combinație între intervenția timpurie, educația specială, sprijinul familiei și, în unele cazuri, medicația ajută la creșterea numărului de copii cu autism care trăiesc o viață normală. Intervențiile speciale și programele educaționale pot mări capacitatea lor de a învăța, comunica și relaționa cu alții, în timp ce se reduc severitatea și frecvența comportamentelor nedorite.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

crinel 2 aprilie 2016 at 23:59

felicitari organizatorilor …foarte frumos

Comentariile sunt oprite