Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/VIDEO: ”Istoria aeronauticii din Transilvania”, la Alba Iulia, în spațiul de lângă Poarta a III-a a Cetății. Expoziţia omagiază peste 100 de ani de istorie a aeronauticii din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spațiul expozițional de lângă Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina a găzduit, vineri, 9 iunie 2017, cu începere de la ora 12.00, vernisajul expoziției ”Istoria aeronauticii din Transilvania”.

Expoziția este organizată de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în perioada 9 iunie – 30 iulie 2017, precum și cu largul concurs al unor colecții muzeale publice sau private, de cea mai mare valoare, din România.

Expoziția reunește datele esențiale privind apariția și evoluția aeronauticii în Transilvania, cu referire la primele noțiuni și modele de aparate de zbor, prezentarea detaliată a activității celor mai cunoscuți reprezentanți ai aeronauticii românești între care se regăsesc și Aurel Vlaicu, Traian Vuia, locotenetul Vasile Niculescu (care a realizat Zborul Unirii, pe data de 23 noiembrie 1918), Smaranda Brăescu (prima femeie cu brevet de parașutist din România) sau Dumitru Dorin Prunariu (primul român în Cosmos). De o reală valoare istorică și științifică sunt și machetele unor aparate de zbor celebre, realizate de inventatori români sau de industria aeronautică română (IAR Brașov), care sunt prezentate în completarea documentației fotografice, a schițelor și descrierilor de specialitate, cuprinsă în cadrul expoziției.

Organizată în scopul omagierii a peste 100 de ani de istorie a aeronauticii din România, evenimentul expozițional dorește promovarea acestui segment extrem de important pentru Transilvania și România, atât pentru aviația civilă, dar mai ales pentru aviația militară, accesul la expoziție fiind gratuit pe toată perioada de desfășurare (9 iunie – 30 iulie 2017).

[nggallery id=4134]

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea