Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Inegalabilul Grigore Leșe și proiecția specială, în prezența actorilor, a filmului ”Selfie” au deschis Festivalul Alba Iulia Music & Film

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

festival-joi027Concerte și filme de excepție, de asta au parte albaiulienii în acest sfârșit de săptămână, la Festivalul Alba Iulia Music & Film, care are loc în Cetatea Alba Carolina. Iar evenimentul se anunță a fi unul de succes, încă din prima seară, judecând după aprecierea de care s-a bucurat fiecare punct din program.

Încă de la început seara s-a transformat în una magică, odată ce inegalabilul Grigore Leșe a urcat pe scenă însoțit de patru voci excepționale din România și de invitatul special Amir Heidarkhodaee, din Iran. Aceștia au adus la Alba Iulia un spectacol care a făcut senzație în mari orașe din Europa, America Latină și Asia – ”Obârșii”, în care i-au dus pe spectatori departe în timp, în trecut, în vremurile când muzica se cânta ”pentru suflet”, nu pentru audiență, și îl însoțea pe om în momentele cele mai importante din viață.

Seara a continuat, pe Latura de Vest a Cetății cu scurt-metrajul „O lume nouă” (regia: Luiza Pârvu) și cel mai așteptat film al serii – „Selfie” (regia: Cristina Iacob), care a fost proiectat în prezența actorilor.

Cinefilii au avut ocazia să vizioneze filme, dintr-un alt registru, și în altă locație, pregătită special: la Palatul Principilor, unde, în aer liber, a rulat filmul ”Paradisul spulberat” (Broken Circle Breakdown), în timp ce curtea de vară a găzduit spectatorii dornici să vadă un show de magie și ventrologie cu Florin Suciu Buh, urmat de proiecția speciala: Vântul (The Wind) un film mut cu acompaniament live și la Sala Ferdinand, unde au rulat scurtmetraje românești din programul TIFF 2014.

Și cum la un astfel de eveniment seara nu se putea încheia decât tot cu muzică, de această dată a fost ales folk-ul sau… ”Folk Frate!”, să-i binedispună pe participanți care, după o astfel de zi specială cu siguranță se vor întoarce vineri, în număr tot atât de mare, la cea de-a doua seară de festival care propune următorul program:

*VINERI, 5 septembrie

Latura de Vest

19.00 Concert: Fanfara Transilvania
20.00 Avanpremiera filmului „America, venim!”

Palatul Principilor Open Air

20.00 Proiectie speciala: “Bucureşti, unde eşti?

Palatul Principilor – Curtea de Vară

21.00 Concert: Vrelo  (Serbia)
22.00 Festival Party: Electroclown

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

18.00 Scurt-metraje romanesti de animatie din competitia Festivalului Anim’est 2013

[nggallery id=2273]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea