Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Festivalul Roman Apulum – Târg impresionant de sclavi. Vânduţi, bătuţi, batjocoriţi şi obligaţi să muncească

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Alba Iulia s-a întors în această după-amiază în timp, până în anul 184, vreme în care sclavii erau de vânzare. În faţa Porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina a avut loc un impresionat târg de sclavi, negustorul fiind Marcus Rufus Fronto, iar turiştii şi albaiulienii, cumpărătorii. S-au vândut 10 sclavi dintre care 2 la pachet, iar preţul obţinut pentru toţi a fost 280 de lei.

Targ de sclavi - Festivalul Roman Apulum24A doua zi din cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Roman Apulum a adus în faţa cetăţenilor un târg impresionant de sclavi, şi totul a fost pe bune. Fiecare dintre cei 8 sclavi avea o calitate, fie că ştia să gătească, să Targ de sclavi - Festivalul Roman Apulum07lupte, să citească sau orice altă muncă care aducea un beneficiu celui care îl cumpăra.

Licitaţia pentru fiecare a început de la 1 lei şi a ajuns la 30, 40, sau chiar 50 de lei. Şi a fost pe bune, cei care i-au cumpărat nu au mai văzut banii înapoi, dar au primit servicii în „natură”. Sclavii nu au scăpat de bătaie sau de batjocura negustorului.

Roata s-a întors, şi pentru că nu a reuşit să-şi achite datoria din banii câştigaţi din vânzarea sclavilor, Marcus Rufus Fronto a fost tratat şi vândut ca un sclav. Noroc că ştia istorie, iar cumpărătorii, care au plătit 50 de lei au beneficiat de o tură cu acesta prin Cetatea Alba Carolina, prezentându-le toate obiectivele turistice.

[nggallery id=1562]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea