Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Evadatul din arestul poliției Cluj, capturat de polițiștii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Bartuș (32 de ani), bărbatul care a evadat în urmă cu 11 zile din arestul Poliției Cluj-Napoca, a fost capturat joi, 29 ianuarie, în urma unei acțiuni în forță a polițiștilor din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, bevadat Cluj prins la Alba Iuliaărbatul a fost săltat în timp ce se afla într-o cabană situată în cartierul Micești, de la marginea municipiului Alba Iulia. Cel mai căutat infractor din țară nu a apucat să opună rezistență, întrucât polițiștii au intervenit în forță și l-au imobilizat înainte să aibă vreo reacție.

Alături de celebrul evadat a mai fost reținut un alt bărbat de 25  din Alba Iulia, în legătură cu care polițiștii spun că efectuează cercetări pentru a stabili legătura dintre cei doi. Tânărul este  bănuit că l-ar fi sprijinit pe evadat să se ascundă.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 ianuarie, Bartuș împreună cu alți trei deținuți a evadat din arestul IPJ Cluj.

În 2004 a rănit mortal un bătrân din Rennes-sur-Loue (Franța) în timpul unui jaf și a fost condamnat la zece ani de închisoare. Complicii lui au primit pedepse de câte trei ani de închisoare.

Victima, Julien Ladetinuti_evadati_clujferrière în vârstă de 84 de ani, i-a surprins pe români în casă și a fost lovit de Alexandru Bartuș. Bătrânul a fost găsit de soţia sa cu capul plin de sânge, ulterior murind la spital din cauza rănilor.

Tot în 2004, cei trei români au devalizat mai multe case izolate din Franța. Ei cereau apă proprietarilor, de cele mai multe ori persoane în vârstă, profitând în acest fel să fure din locuinţă în timp ce binefăcătorii lor nu erau atenți.

Foto – cei patru evadați.

Potrivit unui comunicat remis presei joi după-amiază de IPJ Alba, operațiunea de capturare a bărbatului evadat a avut loc “cu sprijinul structurilor de specialitate centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Astfel, la data de 29 ianuarie a.c., în jurul orelor 15.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au depistat un bărbat care evadase din Arestul I.P.J. Cluj. De asemenea, la prinderea acestuia au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Din cercetări a reieşit că cel în cauză s-ar fi ascuns într-o casă de vacanţă din municipiul Alba Iulia.

Cel în cauză a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, de unde urmează a fi preluat de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba un alt bărbat, de 25 de ani, din Alba Iulia,  bănuit că l-ar fi sprijinit pe cel în cauză să se ascundă.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.”

Video: FILMUL capturării evadatului din arestul IPJ Cluj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea