FOTO/VIDEO: Evadatul din arestul poliției Cluj, capturat de polițiștii din Alba Iulia

Alexandru Bartuș (32 de ani), bărbatul care a evadat în urmă cu 11 zile din arestul Poliției Cluj-Napoca, a fost capturat joi, 29 ianuarie, în urma unei acțiuni în forță a polițiștilor din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, bevadat Cluj prins la Alba Iuliaărbatul a fost săltat în timp ce se afla într-o cabană situată în cartierul Micești, de la marginea municipiului Alba Iulia. Cel mai căutat infractor din țară nu a apucat să opună rezistență, întrucât polițiștii au intervenit în forță și l-au imobilizat înainte să aibă vreo reacție.

ELIT

Alături de celebrul evadat a mai fost reținut un alt bărbat de 25  din Alba Iulia, în legătură cu care polițiștii spun că efectuează cercetări pentru a stabili legătura dintre cei doi. Tânărul este  bănuit că l-ar fi sprijinit pe evadat să se ascundă.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 ianuarie, Bartuș împreună cu alți trei deținuți a evadat din arestul IPJ Cluj.

În 2004 a rănit mortal un bătrân din Rennes-sur-Loue (Franța) în timpul unui jaf și a fost condamnat la zece ani de închisoare. Complicii lui au primit pedepse de câte trei ani de închisoare.

Victima, Julien Ladetinuti_evadati_clujferrière în vârstă de 84 de ani, i-a surprins pe români în casă și a fost lovit de Alexandru Bartuș. Bătrânul a fost găsit de soţia sa cu capul plin de sânge, ulterior murind la spital din cauza rănilor.

Tot în 2004, cei trei români au devalizat mai multe case izolate din Franța. Ei cereau apă proprietarilor, de cele mai multe ori persoane în vârstă, profitând în acest fel să fure din locuinţă în timp ce binefăcătorii lor nu erau atenți.

Foto – cei patru evadați.

Potrivit unui comunicat remis presei joi după-amiază de IPJ Alba, operațiunea de capturare a bărbatului evadat a avut loc “cu sprijinul structurilor de specialitate centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Astfel, la data de 29 ianuarie a.c., în jurul orelor 15.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au depistat un bărbat care evadase din Arestul I.P.J. Cluj. De asemenea, la prinderea acestuia au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Din cercetări a reieşit că cel în cauză s-ar fi ascuns într-o casă de vacanţă din municipiul Alba Iulia.

Cel în cauză a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, de unde urmează a fi preluat de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba un alt bărbat, de 25 de ani, din Alba Iulia,  bănuit că l-ar fi sprijinit pe cel în cauză să se ascundă.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.”

Video: FILMUL capturării evadatului din arestul IPJ Cluj

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

kjgljgkljgi 29 ianuarie 2015 at 19:04

atat de bine va faceti treaba ca fug si detinuti de pe arest :)))) ori a primit spaga sa inchida un ochi atunci cand la scos la plimbator :)))

HH 30 ianuarie 2015 at 11:44

Cica „evadatul”, a fost capturat, intr-o cabana, a carui propietar, poarta numele „celebrului” Senator de Alba”, Bisboaca! Sa fie numai o coincidenta, sau acest derbedeu facea parte, „din trupa de soc”, platita de Senatorul Bisboaca, ca sa „convinga votanti”, la Referendumul, de demitere a lui Basescu, sa voteze demiterea?

dodel 30 ianuarie 2015 at 13:42

cel care are cabana ba nu stia de actiunea politistilor, ba stia.a vrut sa faca pe inteligentul si a cam dat-o in bara

Comentariile sunt oprite