Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Balul Fărșangului de la Abrud – prilej de distracție între comunitatea maghiară și românii din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ieri seară s-a desfășurat într-un local public din orașul Abrud cea de-a șasea ediție a Balului Fărșangului – Farsangi Bal, eveniment organizat de Asociația Culturală Maghiară din Abrud la care au participat peste 200 de persoane, atât din zonă cât și din alte părți ale țării, invitat special fiind Sandor Csige – reprezentant al consulatului Ungariei în România.

Aceștia au petrecut cu toții o noapte întreagă de distracție, de remarcat la această ediție a balului fiind prezența în număr și mai mare a celor care au venit mascați sau costumați în diferite personaje – Charlie Chaplin, Arabul, Avram Iancu, soția lui Batman, Crăiasa Zăpezii, Cavalerul, Albă ca Zăpada cu prințul ei și altele – cu toții simțind nevoia să iasă din cotidian și să se destindă ca la un carnaval adevărat, alături de prieteni sau cunoscuți.

Și de această dată, organizatorii au organizat parada costumelor și au premiat cele mai bune creații vestimentare, diverse premii primind și numeroși participanți care s-au înscris la o tombolă al cărui mare premiu a fost un televizor de ultimă generație. La tombolă, Nicolae Simina – primarul orașului Abrud, a fost persoana care a câștigat cele mai multe premii dintre toți, fiind ,,invidiat” de câțiva participanți pentru norocul de care a dat dovadă.

La romano-catolici, Fărșangul este perioada cuprinsă între Bobotează și Miercurea Cenușii – atunci când începe postul Paștelui, iar prin tradiție, în ultimele zile ale acestei perioade se țin balurile de Fărșang, au loc carnavaluri și se țin serbări populare. De asemenea, și la balul de la Abrud a fost prezentată participanților una din tradițiile sfârșitului de iarnă – arderea unei păpuși de fân – care reprezintă simbolic alungarea iernii și a spiritelor rele.

Ovidiu Culda

[nggallery id=3445]

 

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Răzvan Stănilă este elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială “ Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La sfârșitul lunii martie, tânărul învățăcel a participat la Olimpiada Micilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea