Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO: Autostrada A3 Gilău-Nădășelu, continuă spre Oradea. Contractul pentru „ciotul” de 800 de metri Pod Gilău, semnat după 4 ani jumătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, în sfârșit, după lungi amânări, tergiversări și bâlbe, contractul pentru A3 Pod Gilău, un „ciot” de autostradă de 800 de metri care va conecta segmentul de 52 de km dintre Gilău și Câmpia Turzii, aflat în exploatare, de „muzeul” de autostradă A3 Gilău-Nădășelu, lung de 8,7 km, sector pe care nu vom putea circula decât după ce acest pod va fi gata, adică abia prin august 2018 (în cel mai optimist scenariu).

Acest proiect este un exemplu perfect de incompetență din partea autorităților, o reminiscență a contractului Bechtel, creată după rezilierea acestui contract în primăvara anului 2013. După o licitație anulată și multe, multe amânări și complicații, podul a fost din nou scos la licitație abia în octombrie 2016. Ofertele au fost depuse în 9 februarie 2017 și câștigătorul a fost desemnat după aproape 5  luni de zile, la finalul lunii iunie. Iar contractul a fost semnat acum două zile, luni, 11 septembrie 2017.

Autoritățile au avut nevoie de aproape 4 ANI ȘI JUMĂTATE să semneze un contract pentru un ciot de 800 de metri de autostradă.

În stilu-i caracteristic, CNAIR mai face o gafă chiar în comunicatul oficial. Ne informează corect că acest contract are termen de execuție 10 luni de zile și că pe 11 septembrie 2017 s-a semnat, însă, la finalul comunicatului, ne dă termenul de APRILIE 2018 pentru „încheierea lucrărilor la pod”. Dacă adunăm 10 luni începând din octombrie, termenul cel mai scurt pentru emiterea ordinului de începere a lucrărilor, nu o să rezulte nicidecum luna aprilie pentru finalizare!

De fapt, dacă ținem cont de lunile de iarnă și de riscurile implicate în „resuscitarea” unui șantier vechi de ani de zile (grinzi, pile, armături, terasamente care pot fi afectate), cel mai optimist scenariu ne plasează la finalul lunii august 2018 pentru deschiderea traficului.

Sursa foto/video: facebook, Asociația Pro Infrastructura

[nggallery id=4543]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea