Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Artificii misterioase, joi seara, la Alba Iulia. Un om de afaceri și-a sărbătorit ziua de naștere, la Hotelul Medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Focurile de artificii care au luminat joi seara cerul municipiului Alba Iulia, în jurul ore 22.30, au provocat mirare și multe întrebări locuitorilor orașului. Spectacolul a fost fie fotografiat, fie transmis în direct pe facebook, iar la scurt timp rețeaua de socializare a fost „luată cu asalt” de comentarii și păreri cât se poate de diverse, internauții căutând o explicație pentru spectacolul deosebit la care au asistat. 

Explicația o găsim se pare tot pe rețeaua de socializare. Pe pagina de facebook „DJ BG”a fost postată o filmare a artificiilor, cu locația la Hotelul Medieval din Alba Iulia, unde un om de afaceri, milionar în euro, se pare că și-a sărbătorit ziua de naștere. Postarea este însoțită de textul: „Party alll night!!! La mulți ani Mister Damian Mereu!!!”.

YouTube video

Dar cine este Damian Mereu? Nimeni altul decât Croco Onești, cel mai mare producător român de biscuiți și sticksuri. Croco Onești este lider în România la produsele Brezel, Crackers, Sticks și Petit Beurre, cota de piață fiind de 33% (în 2015) la sticksuri. Cu 250 de angajați (din care 180 direct în producție), cifra de afaceri a ajuns, în anul 2015, la 27 de milioane de euro și la peste 30 de milioane în 2016, iar capacitatea de producție la maxim 93 de tone de biscuiți în 24 de ore.

Compania a beneficiat, în anii trecuți, și de fonduri europene, despre care Damian Mereu aprecia că au fost „o gură de aer”, dar fără de care ar fi căutat alte soluții de finanțare. Croco este marcă înregistrată din 1991. Investitorul a început, în 1994, cu producţia de sticksuri, pentru ca în 1999 să pună în funcţiune o linie de producție de biscuiți zaharoși și glutenoși, cu o capacitate de 14 – 19 tone/24 ore, iar în anul 2002 o linie de producţie cu o capacitate de 24 – 31 tone/24 ore.

Damian Mereu, fost profesor de sport, iar afacerea Croco a început-o cu 20.000 de dolari, bani cu care a achiziţionat o linie de producţie a sticksurilor, după care businessul a crescut constant. Croco este şi unul dintre cei mai mari exportatori din judeţul Bacău, acolo de unde companiile trimit în străinătate bunuri în valoare totală de circa 1,9 mld. lei (433 mil. euro). Produsele Croco ajung în mai multe ţări din Europa, dar şi în locaţii exotice precum Caraibe, Hong Kong sau Australia.

Video: facebook, DJ BG


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea