FOTO/VIDEO Alba Iulia – Piaţa Cetăţii: Candele aprinse şi donaţii, în semn de solidaritate cu cei nevoiaşi

 Astăzi, 12 octombrie 2012, în mai multe oraşe din România, s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a acţiunii de solidaritate, intitulată “Un milion de stele pentru nevoiaşi”. Începând cu ora 18.00, atât la Alba Iulia cât şi în celelalte oraşe au fost aprinse candele ale solidarităţii.

Fiecare albaiulian care a trecut  prin Piaţa Cetăţii a putut dona orice sumă de bani şi aprinde câte o lumânare reprezentând simbolic o persoană aflată în nevoie. Sumele obţinute din donaţiile făcute vor fi utilizate, în acest an, pentru ajutorarea persoanelor vârstnice, deoarece aşa după cum ne-a declarat Mihaela Cristea – membru al organizaţiei Caritas Alba Iulia,  2012 este Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.

Evenimentul a fost întregit de câteva momente muzicale realizate de elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice şi de la Palatul Copiilor din Alba Iulia. Totodată, în cadrul acţiunii au fost expuse şi câteva desene şi tablouri realizate de elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice, puse sugestiv pe un  pat de spital şi un scaun cu rotile. Cei interesaţi le-au putut lua acasă, în schimbul unei donaţii.

Scopul acţiunii este de a transmite un mesaj de sensibilizare a localnicilor faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie, o dovadă de solidaritate socială şi încurajarea unui comportament filantropic şi responsabil din punct de vedere social.

.

 

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...