Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO/VIDEO: Al Sanders are 65 de ani, este budhist, vegetarian și cântă muzică religioasă (Gospel) astăzi la Catedrala Romano-Catolică

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul Festivalului Internațional de Teatru “Povești”, în această seară de la ora 20.30 la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia va avea loc un concert de muzică Gospel, susținut de un grup de artiști din Franța, SUA, Africa sau Caraibe.

La “Cafeaua cu tâlc”, întâlnirea cu presa din fiecare dimineață pe perioada festivalului, organizatorii l-au invitat să vorbească despre muzica Gospel și concertul susținut deseară pe unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de gen din Europa, All Sanders – născut în Guadalupe, din familie jamaicană, crescut în Statele Unite și rezident de mai mulți ani în Paris.

Artistul se află într-o formă fizică și psihică de invidiat la cei 65 de ani ai săi, și călătorește mereu prin lume cântând jazz și propovăduind totodată mesajul creștin prin muzica Gospel.

Al este protestant, budhist, vegetarian, a făcut înconjurul lumii cântând în diferite concerte, alături de Nina Simone, Solomon Burke – “The King of Rock ‘n’ Soul”, Miriam Makeba – celebra cântărață din Africa de Sud, supranumită “Mama Africa.”

Acum artistul locuiește la Paris. La baza cântăreț de jazz (bass, voce, compozitor, textier) și-a extins exprimarea artistică prin stiluri muzicale diverse.

A cântat la toate festivalurile importante, cluburi de jazz, concerte în săli, catedrale, cu unii dintre cei mai mari artiști din lume.

Chiar dacă muzica Gospel se cântă în anumite condiții, Al a fost încântat să ne ofere o mostră de virtuozitate artistică chiar la cafeneaua Art Cafe, locul întâlnirilor artiștilor cu presa.

PROGRAM Festival  JOI, 4 octombrie

17.00 MARCEL IUREȘ ÎNTRE TEATRU ȘI FILM, discuție deschisă cu public

Clubul festivalului – Art Cafe Downtown

Marcel Iureș este unul dintre cei mai de seamă actori români și reprezintă o mare amprentă în lumea filmică și teatrală atât românească, cât și internațională. Născut în județul Dolj sub semnul Leului, actorul a dovedit mereu că este o fire puternică, explozivă, lucru ce se reflectă în întreaga sa activitate de până acum. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, a debutat la Teatrul Național din Cluj-Napoca, apoi a jucat pentru Teatrul Odeon și Teatrul Bulandra din București. În anul 1998 a întemeiat Fundația Teatrul ACT, teatru ce-și propune spectacole jucate în special în spații mici. Marcel Iureș a primit două premii UNITER pentru cel mai bun actor din România și un premiu pentru excelență. Începând cu anul 2004, a fost desemnat președintele Festivalului Internațional de Film Independent „Anonimul”. Și-a început cariera internațională în anul 1994 cu un turneu al spectacolului Richard al III-lea, în Marea Britanie. A avut roluri în celebrele filme Interviu cu un vampir, Misiune imposibilă, Pacificatorul, Pirații din Caraibe: La capătul lumii. Dintre cele mai cunoscute spectacole românești în care a jucat Marcel Iureș, amintim Cu ușile închise, Richard al III-lea, Caligula, Omor în catedrală, Acasă la tata, Cetatea Soarelui, Absolut. Anul acesta, la Alba Iulia, Marcel Iureș va fi prezent în fața publicului într-o nouă ipostază: omul dincolo de cortină. Vom avea ocazia să-l ascultăm, să-l întrebăm și să aflăm o poveste frumoasă despre viața sa profesională.

18.30 TELEFONUL, Compania „If / Dacă… Pentru femei”, cu sprijinul Teatrului Evreiesc de Stat București

Sala Teatrului „Prichindel” / spectacol pentru tineri şi adulţi (70 min.)

Regie: Roxana Guttman; Scenariu / Adaptare: Roxana Guttman; Scenografie și coloană sonoră: Liana Ceterchi și Roxana Guttman; Distribuţie: Roxana Guttman, Rudy Rosenfeld / Nicolae Botezatu

Telefonul este un spectacol despre condiţia artistului si nu numai. Într-o lume ancorată într-un materialism acerb, omul uită reperele umanităţii; târât în goana după bani ca să-și achite facturile, prins în mecanismul societății de consum, ajunge să uite de suflet, de dragoste, de ceilalţi și, de fapt, uită de sine.

 

20.30 AMERICAN GOSPEL Jr., Compania ANTARION

Catedrala romano-catolică „Sf. Mihail” / concert pentru copii, tineri şi adulţi (70 min.)

Regie: Marion Germain

Trupa „American Gospel” provine din faimosul show Gospel pentru 100 de Voci. În 1998, în timpul acestui show, cântăreți și muzicieni americani s-au unit și au format primul training american de muzică Gospel din Europa, intitulat American Gospel. Din acea zi, American Gospel a continuat să călătorească prin lume și să-și împartă dragostea pentru muzică cu un altfel de muzică Gospel. Ar trebui să vedeți câtă bucurie și căldură radiază „American Gospel Connection” și corul, mai exact Jeane Carpenter. Concertul trupei „American Gospel Connection” nu e doar un simplu concert, este locul de reuniune al suferinței sclavilor și jocului de bucurie al Caraibelor. Forma, substanța, trupul și sufletul se întrepătrund.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea