FOTO:Prima ediţie „Şureanu Mountain Bike”. Vezi CÂŞTIGĂTORII competiţiei pe două roţi şi în cât timp au parcurs traseul de 20 de kilometri
Sâmbătă, 30 august 2014, s-a încheiat prima ediţie a competiţiei „Şureanu Mountain Bike”, care a articulat încă o dată caracterul sportiv şi turistic al evenimentului „Şureanu Mountain Festival”. Competiţia a reunit 63 de concurenţi din toată ţara, oferind tuturor, atât participanţilor, cât şi turiştilor care au urmărit concursul, şansa de a cunoaşte frumuseţile ţinutului vast, înalt şi încă „virgin” al Munţilor Şureanu.
Concurenții au parcurs traseul în siguranță, în asistența Serviciului Salvamont Alba și a Jandarmeriei. Potrivit organizatorilor, nu au existat accidentări și incidente, iar vremea a fost deosebit de frumoasă pentru acest weekend, care a încheiat cu succes evenimentul „Șureanu Mountain Festival”, desfășurat între 30 iulie și 31 august. Premiile au constat în bani și obiecte, iar înscrierea a fost gratuită. Traseul competițional a fost desfășurat în zona masivul Șureanu – masivul Pătru – Poarta Raiului – Valea Cugirului, şi a avut o lungime de 20 de kilometri și o diferență de nivel de maxim 430 m.
Concursul are ca scop promovarea zonei, iar traseul a fost ales cu scop recreaţional pentru amatori, uşor, accesibil tuturor pasionaţilor de mountain bike.
Iată, mai jos, clasamentul competiției Șureanu Mountain Bike:
Categoria JUNIORI (masculin și feminin, cu vârste de până la 18 ani)
Locul I – Roberto Burța, timp: 58 m 23 s
Locul II – Călin Sebastian Boată, timp: 1 h 08 min 43 sec
Locul III – Andrei Todescu, timp: 1 h 09 m 05 s
Categoria FEMININ OPEN (cu vârste peste 18 ani)
Locul I – Ioana Toma, timp: 1 h 41 m 28 s
Locul II – Dana Mărie, timp: 1 h 46 m 24 s
Locul III – Eniko Cioica, timp: 1 h 53 m 08 s
Categoria MASCULIN (cu vârste între 18 – 35 ani)
Locul I – Marius Pintea, timp: 1 h 00 m 21 s
Locul II – Ioan Cioica, timp: 1 h 02 m 30 s
Locul III – Andrei Rusu, timp: 1 h 11 m 30 s
Categoria MASCULIN (cu vârste peste 35 ani)
Locul I – Marin Mărie, timp: 1 h 13 m 53 s
Locul II – Lazăr Burța, timp: 1 h 18 m 02 s
Locul III – Radu Rădoi, timp: 1 h 25 m 27 s
Semnificativ este faptul că reacțiile concurenților, indiferent de gradul lor de pregătire fizică, au fost bune, entuziaste chiar, cu privire la varietatea traseului, perfect pentru amatori. „I se cuvin mulțumiri, în acest sens, atât ciclistului Sorin Toma, care a propus traseul pentru Șureanu Mountain Bike, cât și membrilor clubului „Bicheru-Cycling”, care au marcat traseul și l-au promovat în grupurile-țintă.
„Vă mulțumim pentru prezența la Șureanu Mountain Festival, pentru încurajări și sprijin. Dorim să credem că, prin acest festival complex (care a cuprins sport, fotografie, etnografie, turism), împreună am adus un mic dar însemnat aport la ceea ce înseamnă identitatea Munților Șureanu în conștiința publicului. Vă așteptăm și în 2015, la cea de-a II-a ediție!”, au transmis organizatorii.
Precizare din partea organizatorilor – ŞUREANU MOUNTAIN BIKE
„Cu privire la festivitatea de premiere din cadrul competiției Șureanu Mountain Bike, dorim să precizăm un aspect secundar. Printre premiile stabilite de către organizatori nu au figurat așa-numitele „premii” (care au constat în diferite roci) oferite ad-hoc câștigătorilor de către speologul amator Marius Petru Paniti, la scurt timp după încheierea festivității de premiere și a festivalului.
Cu alte cuvinte, evenimentul Șureanu Mountain Bike s-a încheiat strict în momentul în care premiile stabilite de către Consiliul Județean Alba au fost oferite în totalitate. Orice altă activitate întreprinsă ulterior a fost arbitrară și complet exterioară evenimentului nostru”, au transmis organizatorii.
Competiția „Șureanu Mountain Bike” face parte din evenimentul ” Șureanu Mountain Festival”, organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Săsciori și Primăria Șugag.
[nggallery id=2256]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
Mesaje, urări și felicitări de Crăciun fericit 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Mesaje de Crăciun pentru prietenii din străinătate în limba italiană Dacă aveți prieteni care cunosc limba italiană vă propunem să le trimiteți, în preajma sărbătorilor, unul dintre mesajele de mai jos. Surpriza va fi pe măsură. Buon Natale / Buone […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi