Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO:Prima ediţie „Şureanu Mountain Bike”. Vezi CÂŞTIGĂTORII competiţiei pe două roţi şi în cât timp au parcurs traseul de 20 de kilometri

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sureanu mountain bike04Sâmbătă, 30 august 2014, s-a încheiat prima ediţie a competiţiei „Şureanu Mountain Bike”, care a articulat încă o dată caracterul sportiv şi turistic al evenimentului „Şureanu Mountain Festival”. Competiţia a reunit 63 de concurenţi din toată ţara, oferind tuturor, atât participanţilor, cât şi turiştilor care au urmărit concursul, şansa de a cunoaşte frumuseţile ţinutului vast, înalt şi încă „virgin” al Munţilor Şureanu.

Concurenții au parcurs traseul în siguranță, în asistența Serviciului Salvamont Alba și a Jandarmeriei. Potrivit organizatorilor, nu au existat accidentări și incidente, iar vremea a fost deosebit de frumoasă pentru acest weekend, care a încheiat cu succes evenimentul „Șureanu Mountain Festival”, desfășurat între 30 iulie și 31 august. Premiile au constat în bani și obiecte, iar înscrierea a fost gratuită. Traseul competițional a fost desfășurat în zona masivul Șureanu – masivul Pătru – Poarta Raiului – Valea Cugirului,  şi a avut o lungime de 20 de kilometri și o diferență de nivel de maxim 430 m.

Concursul are ca scop promovarea zonei, iar traseul a fost ales cu scop recreaţional pentru amatori, uşor, accesibil tuturor pasionaţilor de mountain bike.

Iată, mai jos, clasamentul competiției Șureanu Mountain Bike:

Categoria JUNIORI (masculin și feminin, cu vârste de până la 18 ani)
Locul I – Roberto Burța, timp: 58 m 23 s
Locul II – Călin Sebastian Boată, timp: 1 h 08 min 43 sec
Locul III – Andrei Todescu, timp: 1 h 09 m 05 s

Categoria FEMININ OPEN (cu vârste peste 18 ani)
Locul I – Ioana Toma, timp: 1 h 41 m 28 s
Locul II – Dana Mărie, timp: 1 h 46 m 24 s
Locul III – Eniko Cioica, timp: 1 h 53 m 08 s

Categoria MASCULIN (cu vârste între 18 – 35 ani)
Locul I – Marius Pintea, timp: 1 h 00 m 21 s
Locul II – Ioan Cioica, timp: 1 h 02 m 30 s
Locul III – Andrei Rusu, timp: 1 h 11 m 30 s

Categoria MASCULIN (cu vârste peste 35 ani)
Locul I – Marin Mărie, timp: 1 h 13 m 53 s
Locul II – Lazăr Burța, timp: 1 h 18 m 02 s
Locul III – Radu Rădoi, timp: 1 h 25 m 27 s

Semnificativ este faptul că reacțiile concurenților, indiferent de gradul lor de pregătire fizică, au fost bune, entuziaste chiar, cu privire la varietatea traseului, perfect pentru amatori. „I se cuvin mulțumiri, în acest sens, atât ciclistului Sorin Toma, care a propus traseul pentru Șureanu Mountain Bike, cât și membrilor clubului „Bicheru-Cycling”, care au marcat traseul și l-au promovat în grupurile-țintă.

„Vă mulțumim pentru prezența la Șureanu Mountain Festival, pentru încurajări și sprijin. Dorim să credem că, prin acest festival complex (care a cuprins sport, fotografie, etnografie, turism), împreună am adus un mic dar însemnat aport la ceea ce înseamnă identitatea Munților Șureanu în conștiința publicului. Vă așteptăm și în 2015, la cea de-a II-a ediție!”, au transmis organizatorii.

Precizare din partea organizatorilor – ŞUREANU MOUNTAIN BIKE

„Cu privire la festivitatea de premiere din cadrul competiției Șureanu Mountain Bike, dorim să precizăm un aspect secundar. Printre premiile stabilite de către organizatori nu au figurat așa-numitele „premii” (care au constat în diferite roci) oferite ad-hoc câștigătorilor de către speologul amator Marius Petru Paniti, la scurt timp după încheierea festivității de premiere și a festivalului.

 Cu alte cuvinte, evenimentul Șureanu Mountain Bike s-a încheiat strict în momentul în care premiile stabilite de către Consiliul Județean Alba au fost oferite în totalitate. Orice altă activitate întreprinsă ulterior a fost arbitrară și complet exterioară evenimentului nostru”, au transmis organizatorii.

Competiția „Șureanu Mountain Bike” face parte din evenimentul ” Șureanu Mountain Festival”, organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Săsciori și Primăria Șugag.

[nggallery id=2256]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea