Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO:Prima ediţie „Şureanu Mountain Bike”. Vezi CÂŞTIGĂTORII competiţiei pe două roţi şi în cât timp au parcurs traseul de 20 de kilometri

Publicat

în

sureanu mountain bike04Sâmbătă, 30 august 2014, s-a încheiat prima ediţie a competiţiei „Şureanu Mountain Bike”, care a articulat încă o dată caracterul sportiv şi turistic al evenimentului „Şureanu Mountain Festival”. Competiţia a reunit 63 de concurenţi din toată ţara, oferind tuturor, atât participanţilor, cât şi turiştilor care au urmărit concursul, şansa de a cunoaşte frumuseţile ţinutului vast, înalt şi încă „virgin” al Munţilor Şureanu.

Concurenții au parcurs traseul în siguranță, în asistența Serviciului Salvamont Alba și a Jandarmeriei. Potrivit organizatorilor, nu au existat accidentări și incidente, iar vremea a fost deosebit de frumoasă pentru acest weekend, care a încheiat cu succes evenimentul „Șureanu Mountain Festival”, desfășurat între 30 iulie și 31 august. Premiile au constat în bani și obiecte, iar înscrierea a fost gratuită. Traseul competițional a fost desfășurat în zona masivul Șureanu – masivul Pătru – Poarta Raiului – Valea Cugirului,  şi a avut o lungime de 20 de kilometri și o diferență de nivel de maxim 430 m.

Concursul are ca scop promovarea zonei, iar traseul a fost ales cu scop recreaţional pentru amatori, uşor, accesibil tuturor pasionaţilor de mountain bike.

Electrica Furnizare Discount

Iată, mai jos, clasamentul competiției Șureanu Mountain Bike:

Categoria JUNIORI (masculin și feminin, cu vârste de până la 18 ani)
Locul I – Roberto Burța, timp: 58 m 23 s
Locul II – Călin Sebastian Boată, timp: 1 h 08 min 43 sec
Locul III – Andrei Todescu, timp: 1 h 09 m 05 s

Categoria FEMININ OPEN (cu vârste peste 18 ani)
Locul I – Ioana Toma, timp: 1 h 41 m 28 s
Locul II – Dana Mărie, timp: 1 h 46 m 24 s
Locul III – Eniko Cioica, timp: 1 h 53 m 08 s

Categoria MASCULIN (cu vârste între 18 – 35 ani)
Locul I – Marius Pintea, timp: 1 h 00 m 21 s
Locul II – Ioan Cioica, timp: 1 h 02 m 30 s
Locul III – Andrei Rusu, timp: 1 h 11 m 30 s

Categoria MASCULIN (cu vârste peste 35 ani)
Locul I – Marin Mărie, timp: 1 h 13 m 53 s
Locul II – Lazăr Burța, timp: 1 h 18 m 02 s
Locul III – Radu Rădoi, timp: 1 h 25 m 27 s

Semnificativ este faptul că reacțiile concurenților, indiferent de gradul lor de pregătire fizică, au fost bune, entuziaste chiar, cu privire la varietatea traseului, perfect pentru amatori. „I se cuvin mulțumiri, în acest sens, atât ciclistului Sorin Toma, care a propus traseul pentru Șureanu Mountain Bike, cât și membrilor clubului „Bicheru-Cycling”, care au marcat traseul și l-au promovat în grupurile-țintă.

„Vă mulțumim pentru prezența la Șureanu Mountain Festival, pentru încurajări și sprijin. Dorim să credem că, prin acest festival complex (care a cuprins sport, fotografie, etnografie, turism), împreună am adus un mic dar însemnat aport la ceea ce înseamnă identitatea Munților Șureanu în conștiința publicului. Vă așteptăm și în 2015, la cea de-a II-a ediție!”, au transmis organizatorii.

Precizare din partea organizatorilor – ŞUREANU MOUNTAIN BIKE

„Cu privire la festivitatea de premiere din cadrul competiției Șureanu Mountain Bike, dorim să precizăm un aspect secundar. Printre premiile stabilite de către organizatori nu au figurat așa-numitele „premii” (care au constat în diferite roci) oferite ad-hoc câștigătorilor de către speologul amator Marius Petru Paniti, la scurt timp după încheierea festivității de premiere și a festivalului.

 Cu alte cuvinte, evenimentul Șureanu Mountain Bike s-a încheiat strict în momentul în care premiile stabilite de către Consiliul Județean Alba au fost oferite în totalitate. Orice altă activitate întreprinsă ulterior a fost arbitrară și complet exterioară evenimentului nostru”, au transmis organizatorii.

Competiția „Șureanu Mountain Bike” face parte din evenimentul ” Șureanu Mountain Festival”, organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Săsciori și Primăria Șugag.

[nggallery id=2256]

Publicitate

Curier Județean

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Daia Română a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unui buldoexcavator cu accesorii. Valoarea totală estimată a contractului este de 415.700 lei, fără TVA.

Prin achiziția unui buldoexcavator cu accesorii pentru UAT Comună Daia Română, județul Albă se dorește întreținerea drumurilor agricole și stazilor, curățarea resturilor vegetale și întreținerea comunei la costuri mai reduse.

Achiziția cuprinde furnizarea unui buldoexcavator și accesorii (Cupă excavator 610 mm, Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm, Cupa excavator 300 mm).

Electrica Furnizare Discount

Principalele beneficii generate de achiziția de buldoexcavator și accesorii

-Reducerea costurilor de întreținere a localității
-îmbunătățirea standardului de viață a locuitorilor comunei Daia Română.

Caracteristici tehnice și de performanță minime obligatorii pentru utilajul ce face obiectul achiziției:

 • Putere motor: minim 95 CP – maxim 100 CP
 • Greutate operaționala de minim 8.2 Tone
 • Transmisie tip POWER SHUTTLE cu patru trepte de viteză, înainte / înapoi
 • Cilindru de direcție plasat în față punții pentru mai multă protecție
 • Punte spate din construcție cu trei camere separate de ulei( diferențial și frână, și transmisii finale)
 • Diferențial blocabil 100% – montat pe manetă încărcător
 • Pompă hidraulică cu pistoane axiale și debit variabil
 • Presiunea sistemului hidraulic – minim 250 Bar
 • Debitul hidraulic necesar – minim 160 litri/minut
 • Cupa multifuncționala cu dinți, capacitate minim lm3 , lățime minim 2400mm
 • Paralel lift mecanic rezultat din geometria brațelor (la ridicare, cupa să rămână în aceeași poziție în raport cu solul, fără nici o intervenție din partea operatorului)
 • Sistem de revenire la poziția de săpare, și menținerea poziției cupei pe cursa de ridicare/coborâre
 • Radiatoare rabatabile pentru o curățare ușoara și rapidă
 • Elemente de protecție din cauciuc a radiatorului în partea frontală a utilajului.
 • Braț de excavare curbat, cu ranforsări, și profil îngust pentru vizibilitatea optimă
 • Balansier extensibil, adâncime de săpare minim 5700 mm
 • Forța de excavare cupa – minim 63.4 kN
 • Linie hidraulică auxiliară pentru picon
 • Unghi de rotire a cupei de excavare minim 200 grade

Anul de fabricație al utilajului trebuie să fie minim 2021.

Accesorii:

Cupa excavare minim 300 mm – maxim 350 mm
Cupa excavare minim 610 mm – maxim 700mm
Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Proiect pilot destinat străzilor neasfaltate pentru impermeabilizarea carosabilului. Trei străzi asfaltate în câteva zile

Publicat

în

La Sebeș a început un proiect pilot destinat străzilor neasfaltate, prin care se așterne o îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pentru impermeabilizarea carosabilului, scopul principal fiind reducerea prafului și a pulberilor. Primele străzi pe care s-a intervenit sunt Florilor, Cânepiști și Sălane, urmând ca lista să fie completată în anul 2022 cu alte 14 străzi.

Lucrările se desfășoară într-un timp relativ scurt, iar soluția este eficientă având în vedere că Sebeșul numără aproximativ 100 de străzi nemodernizate. Structura rutieră realizată este formată din stabilizarea pietruirii existente cu un liant hidraulic pe o grosime de 20 cm și aplicarea unui tratament bituminos dublu de suprafață cu emulsie.

Evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va efectua prin profilul transversal cu pantă unică de 2,5%.

Electrica Furnizare Discount

Bugetul pentru impermeabilizarea celor trei străzi cu strat asfaltic a fost de 520.000 lei (tva inclus), lungimea totală a străzilor însumând 1,3 km.

Primarul Dorin Nistor menționează că vor fi evaluate beneficiile acestui proiect, urmând ca în anul 2022 să se realizeze intervenții similare pe străzile: Arțarului, Secașului, Dorin Pavel (prelungire), Decebal (ramificație), Fagului, Paul Tomița – din Sebeș, str. 24 Ianuarie, Sânzâienelor, Oituz, Piața Săsească, Avântului – din Petrești și străzile Râului, Arini, Dumbrava – din Lancrăm.

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20 – 22 noiembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 27- 29.11.2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare