Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/Parada portului popular a deschis ultima zi a Festivalului ,,Toamna Cugireană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, începând cu ora 11:00, sute de cugireni alături de participanți de pretutindeni au avut din nou prilejul să asiste la mult așteptata Paradă a portului popular, eveniment cuprins în programul activităților din cadrul Festivalului ”Toamna Cugireană”, consacrat ultimei zile a manifestării.

Startul de deplasare a ansamblurilor folclorice îmbrăcate în frumoase costume naționale s-a dat în Piața veche a Cugirului și s-a desfășurat pe traseul Str. 21 Decembrie 1989 până în fața Primăriei locale, punctul final, unde oficiali locali și din județ, cetățeni ai urbei și invitați au avut prilejul să-i aplaude la scenă deschisă pe purtătorii de tradiții populare românești.

În fața celor prezenți, și-au demonstrat măiestria jocului și frumusețea straielor strămoșești ansamblurile și formații folclorice: ,,Iezerul Ighiu”, ,,Ampelum Zlatana”, ,,Câmpul Pâinii” – Vinerea, ,,Măgura ” Codlea, ,,Sveti Nicola” Deta, ,,Mugurelul” Cluj – Napoca, ,,Meseșul” Zalău, ,,Vasile Cucaciu” – Sisești, Fanfara ,,Transilvania” Cugir. Progranmul a continuat și continuă și la ora când transmitem spre publicare materialul, cu Ateliere și Jocuri pentru copii: Cercul de teatru(Piațeta Casei de Cultură), Spectacol folvcloric susținut de: Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii: Daniel Olaru, Raluca Paștiu, Mădălina Cârje, iar pe scena din apropiere au evoluat și susțin prezentări formațiile și ansamblurile participante la Parada Portului Popular.

Spectatorii vor avea prilejul unei întâlniri cu cunoscuții artiști și realizatori ai unor emisiuni TV, Cornelia și Lupu Rednic. De la ora 21:00, atmosfera va fi animată de concertele Millenium C și Bere Gratis, iar la final cei prezenți vor asista la un foc de artificii. (C.P.)

[nggallery id=2667]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat

Bogdan Ilea

Publicat

în

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat În data de 24, la Sebeș și 25 aprilie, la Cugir, ascoiația „La Pas”, alături de companiile Star Transmission & Star Assembly, organizează evenimentul „Bucuria Florilor.” Pentru a celebra ziua biodiversității oamenii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea