Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO:”Friendship Challenge”, la Alba Iulia. Hrănirea unei persoane defavorizate sau îmbrățișarea a zece persoane pe stradă, două dintre provocările pe care le-au primit tinerii în concurs

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Grupul de inițiativă pentru tineret din Protopopiatul ortodox Alba Iulia, prin voluntarii coordonați de către tânărul Teofil Slevaș, în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia și departamentul de tineret al Arhiepiscopiei ortodoxe, au organizat prima ediția a concursului pentru tineri, intitulat sugestiv ”Friendship challenge”.

Competiția s-a dovedit a fi una foarte atractivă pentru cei 90 de participanți, grupați în 15 echipe a câte 6 tineri, care vreme de trei ore au avut de îndeplinit 35 de provocări, dintre cele mai variate: un mesaj al unui preot către tineri, o fotografie cu un elefant, hrănirea unei persoane defavorizate, îmbrățișarea a zece persoane pe stradă, îmbrăcarea unui membru în portul tradițional românesc, aducerea unui bon de combustibil de un leu sau o scrisoare anonimă cu un gând frumos lăsat într-o cutie poștală au fost doar câteva dintre provocările pe care le-au avut de îndeplinit echipele concurente.

Bucuria tinereții, imaginația constructivă, curajul și dezinvoltura i-au determinat pe tineri să descopere frumusețea competiției, să lege noi prietenii, dar și bucuria credinței și certitudinea că Biserica le întinde mâna spre a se apropia unii de alții și prin aceasta de Hristos, Cel care reprezintă modelul suprem de tinerețe, libertate, curaj și responsabilitate.

Evenimentul Friendship Challenge a provocat la prietenie atât tinerii din parohiile protopopiatului Alba Iulia, cât și instituțiile locale importante, realizând împreună o amintire de neuitat, a transmis pr. Protopop Teofil  Grigore Slevaș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea