Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO:Curs festiv la “Fabrica de ingineri” din Alba Iulia. 81 de absolvenţi în Promoţia “Quinque” 2014 – Generaţia de Aur

Alexandra Mates

Publicat

în

Curs festiv absolventi Universitatea Tehnica260Emoţii şi bucurie în suflet pentru studenţii absolvenţi de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia, promoţia  „Quinque” 2014. Vineri, proaspeţii ingineri au avut parte de ultimul curs al lor, şi anume cursul festiv în cadrul căruia au primit hârtia- diploma care le certifică “munca” de peste ani. Conducerea Universităţii Tehnice, profesori, părinţi, prieteni şi rude, dar şi reprezentanţi din mediul de afaceri cu profil, cu toţii au fost alături de ei, pentru a se bucura împreună de momentul care a marcat o nouă etapă în viaţa lor.

 „Fabrica de ingineri” Universitatea Tehnică Cluj-Napoca – extensia Alba Iulia “a scos” anul acesta 81 de ingineri,  şi aceasta este “GENERAŢIA de AUR”,  aşa după cum a spus  Sorin Grozav, fostul decan al facultăţii, fondatorul extensiei Alba Iulia şi cel care de 10 ani ţine stindardul sus la Alba Iulia.  50 dintre absolvenţi sunt de la specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, 13 absolvenţi ai specializării Inginerie Economică Industrială şi 18 absolvenţi ai specializării Sisteme şi Echipamente Termice.

Proaspeţii ingineri „în acte” au avut parte de un curs festiv încărcat de emoţii, dar şi de momente care au stârnit zâmbete pe buzele tuturor. Unul dintre aceastea a fost cel în care a vorbit prof.dr.ing.Cristian Dudescu, cel care a ţinut de fapt ultimul curs.

Curs festiv absolventi Universitatea Tehnica40Nu doar studenţii au primit diplome în cadrul festivităţii, ci şi profesorii care i-au îndrumat în “meseria” de ingineri. Aceştia au primit diplome de excelenţă pentru “răbdarea, dăruirea şi generozitatea cu care i-a călăuzit prin tainele studiului”. Printre ei s-au numărat rectorul universității, prof. dr. ing. Aurel Vlaicu, prorectorul prof. dr. ing. Vasile Ţopa, decanul Facultății de Construcții de Maşini, prof. dr. ing. Daniela Popescu, prodecanul Facultății de Mecanică, prof. dr .ing. Cristian Dudescu, decanul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia, prof.dr.ing. Anton Popa.

O diplomă specială a primit prof. dr. ing. Sorin Grozav, oferită de „Asociaţia stundenţilor Generaţia de Suflet” a Universităţii Tehnice. Aceasta certifică titlul de „Cel mai grozav profesor dr. ing. al extensiei de la Alba Iulia”.

Curs festiv absolventi Universitatea Tehnica175Copleşit de emoţii, prof. Sorin Grozav a ţinut să le spună studenţilor în câteva rânduri că într-adevăr ei sunt „Generaţia de Aur” şi că îşi aminteşte ce a discutat cu fiecare în parte de când s-au aşezat pe băncile studenţiei.

“Într-adevăr este Generaţia de Aur. Sunteţi cei mai mulţi studenţi de când s-a înfiinţat extensia, dar şi cei mai buni din punct de vedere calitativ. Îmi amintesc cu drag de momentele în care  aţi venit acum patru ani. Ştiu despre fiecare exact ce am discutat atunci când aţi venit cu mari emoţii. Nu m-aţi crezut la prima întâlnire, când v-am spus că vor trece  patru ani ca o săptămână. Iată, asta s-a întâmplat. Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat, dar dumneavoastră să nu uitaţi că peste o lună ne întâlnim la ultimul examen, şi anume cel de licenţă. Sunt convins că aşa cum aţi funcţionat pe parcursul celor patru ani, cu certitudine o să fiţi cea mai bună promoţie şi după ce terminăm acest examen.

Din partea administraţiei locale la eveniment a fost prezent viceprimarul Dorin Şerdean. „Rădăcinile învăţăturii sunt amare, dar roadele ei sunt dulci” (Aristotel), iar roadele sunt aici, a spus acesta în cuvântuL său. De asemenea, a fost prezent la eveniment şi inspectorul şcolar general al ISJ Alba, Dorin Sandea.

 Vă prezentăm mai jos câteva imagini de la eveniment:

[nggallery id=1948]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea