Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO|”Cultură pentru cultură” 2014: Comuna Albac a câştigat cea de-a treia etapă a concursului, desfăşurată în cadrul „Serbării Narciselor” de la Negrileasa

Alexandra Mates

Publicat

în

Cultura pentru cultura la Negrileasa033Festivalul-concurs „Cultură pentru cultură” şi-a desfăşurat duminică a treia etapă din cadrul celei de-a IX-a ediţii. Evenimentul a avut loc în Poiana Negrileasa, comuna Bucium, cu ocazia „Serbării Narciselor”, şi a reunit ansambluri din comunele  Meteş, Sălciua, Albac, Bucium, Poiana Vadului şi Ocoliş. Marii câştigători ai acestei etape sunt artiştii din Albac, care au primit 50.000 de lei pentru a-şi reabilita Căminul cultural din localitate. Celelalte premii, II şi III,  în valoare de 30. 000 şi 20.000 de lei, au fost obţinute de comuna Sălciua, respectiv comuna Meteş. Echipa de artişti din comuna Bucium a obţinut locul IV. 

Cultura pentru cultura la Negrileasa010Ansamblurile  comunale din zona Munţilor Apuseni au avut de trecut prin 3 probe şi anume: spectacol folcloric, gastronomie şi prezentarea meşteşugurilor popualare.

Organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, festivalul-concurs „Cultură pentru cultură” are scopul de a revitaliza viaţa culturală, obiceiurile şi tradiţiile din mediul rural al judeţului Alba. 25 de echipe de artişti sunt înscrise  în concursul de anul acesta. Festivalul se desfăşoară în 4 etape zonale şi una finală, iar câştigătorii locului I la fiecare etapă primesc 50.000 de lei, locul II- 30.000 de lei şi locul III – 20.000, bani pe care formaţiile artistice din fiecare comună îi vor folosi pentru reabilitarea Căminului Cultural.

În prima etapă  a fost declarată câştigătoare echipa de artişti din comuna Roşia de Secaş, pe locul II s-a clasat Cergăul iar pe locul III al podiumului a urcat ansamblul comunei Cetatea de Baltă. La cea de-a doua etapă zonală, premiul I, în valoare de 50.000 de lei,  a fost acordat comunei Săsciori , premiul II echipei de artişti din Cut, iar locul III i-a revenit comunei Vinţu de Jos.

Ultima etapă zonală se va desfăşura în data de 6 iulie, la Tarcău, şi participă  comunele Ciugud, Fărău, Cricău, Livezile Noşlac, Stremţ şi Unirea. Etapa finală, ce îi va reuni pe câştigătorii celor patru etape zonale,  va avea loc pe 19 iulie, în comuna Avram Iancu, în prima zi a manifestărilor dedicate Târgului de fete de pe Muntele Găina.

Componenţa juriului: preşedinte Gheorghiţa Nicolae, producător TVR, coregraf Sorica Farcaşiu, prof. Gheorghe Burz, prof. Teodora Zărnescu, directoarea Centrului de Cultură “Augustin Bena” – Daniela Floroian, prof. Romi Adam şi  maestrul bucătar Cosmin Toma.

Vă prezentăm mai jos imagini din cadrul celei de-a treia etape a Festivalului concurs „Cultură pentru cultură” 2014:

FOTO: Vali CIONTEA

[nggallery id=1750]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea