Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/ALBA: 116 comercianți din piețe taxați cu 114.000 de lei pentru nereguli în comercializarea mărfurilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de azi, 30 aprilie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în cooperare cu specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a desfăşurat o acţiune în mai multe pieţe agroalimentare de pe raza de competenţă,  în scopul verificării legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi al respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor şi a comercializării de produse alimentare specifice perioadei pascale şi al reducerii incidenţei evaziunii fiscale.

În acţiune au fost angrenaţi  85 de poliţişti şi 8 specialişti din cadrul DSVSA Alba.  S-a acţionat de asemenea pe principalele artere rutiere ale judeţului pentru verifica legalitatea transporturilor pe drumurile publice a animalelor şi produselor din carne, fiind constituite 21 de microfiltre rutiere în care au fost verificate 257 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat legalitatea operaţiunilor derulate de comercianţi din 11 pieţe din judeţul Alba iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114.500, din care 3 la H.G. 984 din 2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, 7 la Legea 12/1990 privind comerţul şi 106 la alte acte normative.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.037 lei.

Astfel de acţiuni vor fi organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, zilnic, până în data de 04.05.2013, inclusiv.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea