Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Ziua Veteranilor de Război, marcată la Alba Iulia. Ceremonial militar-religios și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată, vineri și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor s-a organizat un ceremonial dedicat acestei zile.

La activitate au participat elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, cadre militare din cadrul Garnizoanei Alba Iulia, veterani şi soţii de veterani de război, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiiilor publice descentralizate şi ai bisericii.

”Vineri, 27 aprilie a.c, la Monumentul Veteranilor din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia s-a desfășurat ceremonialul omagierii veteranilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea valorilor fundamentale ale poporului român: credința strămoșilor și hotarele patriei.

În urmă cu 116 ani, la 29 aprilie 1902, regele Carol I a instituit titlul de „Veteran de război” în onoarea combatanţilor acoperiţi de glorie pe redutele Războiului de Independenţă, zi care a devenit, din anul 2007, Ziua Veteranilor de Război, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

Ziua de 29 aprilie este un reper în calendarul oricărui român, fiind ziua în care ne omagiem veteranii de război, acei viteji care au recurs la sacrificii pentru ca noi, astăzi, să putem trăi liberi. Veteranii de război – acele icoane ale curajului și devotamentului față de țară. Titlul de veteran de război, cu sonorități grave și solemne, pline de cinste și respect, nu este oferit de cineva anume la zile festive, ci se dobândește prin jertfă, făcându-ți exemplar datoria sfântă atunci când patria și neamul sunt în primejdie și te cheamă să dai măsura iubirii ce le-o porți.
Respectul nostru pentru sacrificiul dumneavoastră, stimați veterani!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

sursa foto: facebook – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

[nggallery id=5513]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum ne protejăm de fulgere? Reguli de comportament în caz de furtună de la specialiștii Salvamont

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum ne protejăm de fulgere? Reguli de comportament în caz de furtună de la specialiștii Salvamont Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, a postat mai multe informații referitoare la măsurile pe care le pot lua cei care sunt surprinse de furtuni cu fulgere în natură. Explicațiile vin în contextul în care s-au înmulțit cazurile de persoane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea