Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Ziua Rozelor, ediția a XIV-a. Un nou spectacol grandios de parfum și culoare, la Ciumbrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de producători de trandafiri au fost prezenți, sâmbătă, în parcul din centrul localității Ciumbrud, la tradiționala serbare a trandafirilor – Ziua Rozelor, ajunsă în acest an la cea de-a XIV- a ediție.

ziua rozelor 2015013Pe lângă vizitarea standurilor, unde au putut vedea cele mai originale aranjamente florale, participanții la eveniment au mai avut ocazia să urmărească Parada Rozelor desfășurată pe traseul Aiud – Ciumbrud, la care au evoluat dansatori, majorete, trăsuri, mașini, biciclete decorate cu trandafiri pe fondul muzical asigurat de Fanfara județului Alba, dansuri populare şi sportive, concursuri (Cea mai frumos împodobită bicicletă, Cel mai frumos aranjament de trandafiri şi Duelul Rozelor), recitaluri de muzică populară şi uşoară și un foc de artificii la finalul zilei. Organizatorii au mai pregătit o tombolă cu premii, o degustare de vinuri şi Balul Rozelor.

Reamintim că localitatea Ciumbrud este recunoscută pentru trandafirii cultivaţi aici. Potrivit obiceiului, în ultima sâmbătă a lunii iunie a fiecărui an, iubitorii trandafirilor sunt aşteptaţi la această sărbătoare pentru a aduce omagiu acestei nobile flori dar şi pricepuţilor cultivatori din judeţul nostru.

[nggallery id=704]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea