FOTO: Ziua Porților Deschise, la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir
Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir și-a deschis larg porțile și sufletele și i-a primit cu drag, în ultima zi a săptămânii, pe micii preșcolari, părinți și bunici, cadre didactice și pe …„Zâmbiricii Norocoși”. Este important de știut pentru cei care nu-i cunosc că ,,Zâmbiricii Norocoși” sunt câțiva dintre cei mai talentați elevi ai școlii, aceia care mai recent sau cu câțiva ani în urmă au descoperit importanța voluntariatului și a serviciului în folosul comunității. De fapt, Clubul de Inițiativă Comunitară „Zâmbiricii norocoși” își desfășoară activitatea de mai bine de trei ani în școală, prin programul IMPACT, program dezvoltat în România de Fundaţia „Noi Orizonturi” și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Ziua Porților Deschise s-a dorit a fi o oportunitate pentru micii preșcolari, de a intra în contact cu spațiile de învățare ale școlii, de a observa mai bine dotările școlii și de a le cunoaște pe câteva dintre cadrele didactice ale școlii, dar și câțiva dintre viitorii colegi, care s-au dovedit încântați să-i inițieze pe micii vizitatori în tainele picturii și ale plierii hârtiei (Origami sau Quilling), dar și dornici să se joace alături de micuți.
Dup cum ne-a informat conducerea instituției de învățământ, pentru anul şcolar 2018 – 2019 sunt aprobate două clase pregătitoare:
Ö 1 clasă învăţământ tradiţional – prof. Radu Dumitrița
Ö 1 clasă învățământ Step by Step – prof. Ivan Cristina
Clasele vor funcţiona în sediul din str. Alexandru Sahia , nr. 16.
Perioade de înscriere:
- Prima etapă de înscriere (depunerea cererilor): 8 martie—26 martie 2018
- Afişarea locurilor rămase libere: 30 martie 2018
- A doua etapă de înscriere (depunerea cererilor): 12 aprilie —18 aprilie 2018
- Afişarea listelor cu copiii cuprinşi în clasele pregătitoare: 23 aprilie 2018
Școala Gimnazială Singidava Cugir asigurã o continuitate educativã pentru copii de la 3 la 15 ani, cât și programe de învãțare pe tot parcursul vieții, prin atenția acordatã tuturor, cu respectarea diferențelor și individualitãții fiecarui elev.
Unitatea de învățământ promoveazã activitãți care favorizeazã comunicarea și deschiderea spre viațã, într-un spirit cu orizonturi largi și cu o grijã realã pentru dezvoltarea complexã a copilului, în plan intelectual, fizic și afectiv.
Instituția are ușile deschise pentru toți cei care au nevoie de educație (copii, tineri, adulți) indiferent de etnie și religie, pentru a asigura apropierea între etnii, cunoașterea și acceptarea reciprocã în vederea unei conviețuiri armonioase.
In opinia cadrelor didactice, intrarea pe tărâmul școlii este comparabilă cu o renaștere pentru orice copil, fiindcă pe băncile școlii te descoperi pe tine însuți, devii conștient de ceea ce poți face tu singur și de momentele când ai nevoie de ajutorul celorlalți, și nu în ultimul rând, înveți ce drum să urmezi pentru a descoperi lumea.
(C.P.)
[nggallery id=5274]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
INCENDIU la un autotren pe autostrada A10, sensul de mers Aiud – Alba Iulia: Transporta mase plastice
INCENDIU la un autotren pe autostrada A10, sensul de mers Aiud – Alba Iulia: Transporta mase plastice Un incendiu a aizbucnit în noaptea de luni spre marți la un autotren care transporta mase plastice, pe pe autostrada A10, km 34, sensul de mers Aiud – Alba Iulia. Citește și: INCENDIU izbucnit la o autoutilitară pe […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba