Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ziua Mondială a Mediului, marcată la Aiud. Competiții interșcolare și acțiuni de salubrizare și ecologizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua mondiala a mediului aiud05Primăria municipiului Aiud a organizat, vineri, evenimentul Ziua Mondială a Mediului, la care au fost invitate și școlile aiudene care au participat la competiția interșcolară de reciclare. În acest an, competiția a fost câștigată de Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, care a reciclat 360 de kg de deșeuri reciclabile.

Au fost acordate diplome speciale elevilor care au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile. Elevul Roman Matei a colectat de-a lungul campaniei aproximativ 100 de kg de deșeuri, iar eleva Buhai Bianca a colectat aproximativ 40 de kg de deșeuri reciclabile.

O diplomă specială a fost acordată și d-lui Mihai Lăcătuș, care a realizat singur, prin voluntariat, o acțiune de salubrizare pe Valea Aiudului, tronsonul de la podul către cartierul Sergent Hațegan până la podul de pe str. Iuliu Maniu.

„Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie și ne exprimăm convingerea și speranța că împreună cu locuitorii municipiului Aiud putem face din orașul nostru un oraș curat și civilizat” a declarat primarul municipiului Aiud,  Mihai Horațiu Josan.

Reamintim că cea de-a treia ediție a competiției ”Orașul Reciclării” adresată municipalităților din România se apropie de final. 46 de municipii și orașe din țară mai au la dispoziție câteva zile – până la data de 30 iunie 2015 – pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel naţional.

În primele 3 luni ale anului în aceste oraşe au fost colectate separat și reciclate aproximativ 4.000.000 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300.000 de kg de plastic si metal, aproximativ 2.000.000 de kg de hârtie-carton și peste 400.000 de kg de sticlă.

La nivelul municipiului Aiud, în perioada ianuarie-martie 2015 au fost colectate selectiv aproximativ 72 de tone de deșeuri reciclabile și s-au valorificat peste 84 de tone de deșeuri reciclabile.

De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, primăria municipiului Aiud a organizat acțiuni de salubrizare și un marș ecologist, la care au participat elevi ai Școlii Gimnaziale „Axente Sever” și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.2, după următorul program:

– marți, 9 iunie 2015, la acțiunea de salubrizare a zonei Legheleu (capătul străzii Ștefan Cel Mare) au participat elevii claselor a VII-a de la Școala Gimnazială „Axente Sever”
– miercuri, 10 iunie 2015, 75 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.2, au participat la un marș ecologist și au împărțit fluturași, iar în fața Primăriei au cântat cântece ecologiste
– luni, 15 iunie 2015, elevii claselor a V-a de la Școala Gimnazială „Axente Sever” au salubrizat strada Arenei și zona Stadionului Metalul.

Prin toate manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului s-a încercat să se atragă atenţia asupra problemelor de mediu, cu scopul de a stimula conştiinţa ecologică.

(C.M.)

[nggallery id=659]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea