Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Mondială a Educației aniversată printr-o multitudine de activități specifice la Liceul ,,Horea, Cloșca și Crișan” Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Educației a fost marcată la Liceul ,,Horea, Cloșca și Crișan” Abrud printr-o multitudine de activități specifice realizate de toți diriginții și elevii din școală, aceștia  implicându-se activ în realizarea și desfășurarea lor – a menționat doamna Mariana Tanțoș, directorul unității de învățământ, după finalizarea acestora.   

acticvitati-elevi-campeni009Prin urmare, toate cele 24 de clase din școală – de gimnaziu, de liceu, seral, învățământ special și profesional, au participat la derularea unor activități specifice cu ocazia acestei zile, unitatea școlară având planificate teme și activități dintre cele mai diverse: vizionare documentare și filme educative, realizarea de felicitări pentru profesorii școlii, concursuri educative, de cultură generală, de cântece și poezii, dezbateri, expuneri și prezentări, jocuri recreative și sportive, sărbătorirea Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic și altele. Totodată, la sfârșitul activităților, numeroase cadre didactice din școală au sărbătorit această zi printr-o masă colegială.

În 5 octombrie 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Prin această zi, UNESCO a dorit să atragă atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora.

În România, printr-un ordin de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării în care a fost stabilită structura anului şcolar 2016 – 2017, în ziua de miercuri, 5 octombrie, cursurile conform programului obişnuit au fost suspendate, felul în care este marcată această sărbătoare rămânând la latitudinea unităţilor de învăţământ.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=2791]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea