FOTO. Ziua Mondială a Apei, marcată la școli din Alba Iulia și Sebeș, prin proiectul educațional ”Apa, sursa vieții”

22 MARTIE  – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A APEI a fost marcată în Alba Iulia la Colegiul Național HCC și Colegiul Economic DPM  și în Sebeș, la Școala Gimnazială Mihail Kogalniceanu Sebeș.

Ideea acestui proiect a pornit de la realitatea cu care se confruntă omenirea şi anume, deficitul de apă la nivelul globului, iar ziua de 22 martie este marcată prin activitaţi în toate instituţiile de profil şi unitățile de învățământ din România și din alte ţări ale lumii.

De aceea inițiatorii acestui proiect, prof. Todoran–Fer Monica Nicoleta, prof. Beca Felicia, prof. Mihinda Mihaela, în colaborare cu  prof. documentarist Dobra Lavinia și bibliotecar Bârz Lucreția, au stabilit desfășurarea unor activități care implică atât elevii cât și profesorii.

 

Instituțiile partenere implicate în desfășurarea proiectului sunt Colegiul Național Horia Cloșca și Crișan Alba Iulia, Colegiul Economic D.P. Marțian Alba Iulia, Școala  Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeș, Agenția de Protecție a Mediului Alba și Asociația Eu-ro Dinamic. Proiectul APA, SURSA VIETII  are drept scop implicarea adolescenţilor într-o serie de activităţi şi întâlniri – dezbatere, campanie de informare organizate pentru ziua de 22 martie – Ziua mondială a apei în vederea cultivării interesului pentru resursele de apă și pentru tot habitatul natural.

Obiectivele specifice ale proiectului: sunt dezvoltarea unor atitudini /comportamente favorabile ameliorării relațiilor dintre om și mediu, stimularea activităţilor de grup, cultivarea capacității de colaborare în scopul protejării mediului, implicarea  grupului ţintă într-o campanie de informare pe tema APA, SURSA VIETII și propunerea capacităților creatoare ale elevilor prin organizarea de expoziții și concursuri.

Elevii au realizat afișe cu tema Apa, un concurs de slogane scurte pe aceeași temă și prezentări power point/referate despre problemele globale legate de apă. La final au primit premii și au fost încurajați de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba, dl. Nicolae Gheorghe și d-na Itu Irina, să protejeze natura și apa în principal, cea mai importantă ”sursă a vieții”.

Rezultatele așteptate sunt bune având în vedere participarea unui număr mare de elevi la acest proiect (peste 150), precum și desprinderea unei concluzii esențiale, de re-evaluare a atitudinii față de folosirea apei.

În urma desfășurării acestui proiect s-a dorit pe de o parte informarea adolescenţilor în demersul de a cunoaște problemele vitale cu care se confruntă locuitorii planetei și pe de altă parte dezvoltarea unei atitudini civice responsabile faţa de mediu și apă. Întâlnirile prevăzute în proiect au oferit ocazia de a afla întrebările şi dificultăţile cu care s-au confruntat  în cadrul unor întâlniri non – formale unde şansa de fi deschişi este mult mai mare. În plus, toate activitățile au avut ca temă şi idee de bază comunicarea în diverse forme, directă, prin desen sau prin scris, încercând astfel să acoperim cât mai mult din nevoile comunicative ale grupului ţintă.

In cadrul Conferinței Naționale Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care 22 martie devenea ,,Ziua mondială a apei”. S-a dovedit a fi o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pură, precum și identificarea problemelor și găsirea de soluții la aceste probleme.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

sebes 24 martie 2018 at 13:47

Ziua Mondiala a Apei …… pt multi Romani apa devine un LUX

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...