Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua Mondială a Apei celebrată la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protejarea planetei Pământ, casa noastră, a tuturor, este o problemă care trebuie să-i intereseze nu doar pe ecologişti, ci pe toată lumea, adulţi şi copii. Noi, dascălii, trebuie să punem un mare accent pe educaţia ecologică a celor mici, pentru a ne putea bucura împreună, pe timp îndelungat de albastrul curat al cerului, de limpezimea apelor, de florile câmpului şi de frunzele verzi.

Pe parcursul lunii martie, la Școala Gimnazială ,,Singidava” din Cugir se desfășoară activități dedicate Zilei Mondiale a Apei, sub sloganul Apa, un dar neprețuit!

Concursul de colaje, prin care elevii prezintă imagini, informații despre apă, dar și transmit mesaje, se desfășoară pe niveluri: clasele II-IV, având ca și coordonatori pe doamnele învățătoare și clasele V-VIII, coordonatori fiind domnii diriginți.

În data de 21 martie s-a desfășurat o activitate sub îndrumarea profesorului de biologie – dir. adj. prof. Stela Predescu, prof. de geografie – Dorina Rotar și prof. de fizică-chimie – Rodica David. În cadrul acestei activități, elevii au vorbit despre importanța apei, efectele nocive ale poluării  ei și cum ar putea ei contribui la protejarea apei ca resursă naturală. Atunci când s-a pus problema protejării apei, elevii au avut o sumedenie de soluții, ceea ce ne dă speranța că ei, adulții de mâine, vor fi capabili să respecte și să contribuie la sănătatea a ceea ce se numește Planeta Albastră.

În exercițiile de imaginație, ei au dat dovadă de responsabilitate în ceea ce privește importanța apei pentru om și mediul înconjurător, cât și solidaritate cu cei care suferă de sete și de foame. Cel mai grăitor exemplu în acest sens este următoarea afirmație făcută de copii: ,,Dacă aș fi ploaie, aș vrea să cad în Africa pentru că  mulți oameni mor din cauza lipsei de apă și hrană”.

Continuând primul vers al poeziei ,,Învață de la toate”, care spune  Învață de la ape să ai statornic drum, cu alte lucruri pe care le putem învăță de la apă, ei au zis Indiferent de unde pleci, să poți pleca oricum. Oricât de lung drumul ar fi, niciodată nu te opri! Învațăă de la ape să nu te-ntorci din drum! 

Ce frumos că ei, copiii noștri, au fost învățați să gândească astfel!

Prof. documentarist Florica Adam

[nggallery id=5337]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea