Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Ziua Jandarmeriei Române 2023, la Alba Iulia: Ceremonial militar organizat la Muzeul Principia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Ziua Jandarmeriei Române 2023, la Alba Iulia: Ceremonial militar organizat la Muzeul Principia

La Muzeul Principia s-a desfășurat ceremonialul militar dedicat „Zilei Jandarmeriei Române”, pângă efectivul Jandarmeriei Alba luând parte numeroase oficialități județene și locale, civile și militare. Printre ei s-au aflat fostul comandant al IJJ Alba, col. (r.) Felician Itu, dar și președinții parchetelor sau instanțelor de judecată cu care colaborează instituția: judecătoarea Oana Petrașcu – președinta Curții de Apel Alba Iulia, Florin Sîrbu – președintele Tribunalului Alba, Adrian Căbulea – prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Un sobor de preoți civili și militari din garnizoanele MAI și MapN din Alba Iulia și Sebeș, în frunte cu inspectorul eparhial Petrișor Muntean, a binecuvântat efectivele și a sfințit Drapelul de Luptă proaspăt decorat de către șeful statului cu Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, datorită rezultatelor obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice încredințate și în semn de apreciere pentru profesionalismul și devotamentul de care a dat dovadă în ultimii ani.

După ce a transmis mesajul șefului Jandarmeriei Române, gl. bg. Alin Ionel Mastan, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, lt. col. Tudor Pașca, a declarat: „Chiar dacă Drapelul este cel care poartă însemnul de recunoaștere a decorării de către președintele României, eu, în calitate de inspector-șef, vreau să subliniez importanța fiecărui coleg care și-a adus contribuția pentru această decorare. Ne mândrim cu oameni dedicați, cu suflet mare, pentru care, de nenumărate ori, serviciul a fost pe primul loc. Suntem extrem de onorați pentru cinstea care ni s-a făcut și pentru recunoașterea publică a eficienței de care dăm dovadă în munca depusă.

De asemenea, considerăm această decorare ca o mare responsabilitate pentru noi. Promitem solemn să dăm dovadă în continuare de profesionalism, îndeplinindu-ne la standarde înalte misiunile pe care le avem în cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională”. După ce slt. Sorina Manolache – speakerul evenimentului, a nominalizat cadrelor IJJ Alba avansate în grad cu prilejul „Zilei Jandarmeriei Române”, iar lt. col. Tudor Pașca i-a premiat pe jandarmi distinși prin acte de curaj și devotament, au urmat alocuțiunile oficialităților la ceas aniversar.

Nicolae Albu, prefectul județului Alba: „Am văzut pe parcurs câteva dintre misiunile pe care le-ați desfășurat (n.a. – pe un ecran rulau imagini din activitatea jandarmilor). Faptul că dumneavoastră sunteți dedicați zi și noapte înseamnă că avem niște cetățeni care se simt protejați și vă felicit pentru acest lucru”

Ion Dumitrel, președintele CJ Alba: „Din nefericire, și în perioada aceasta, toți cei care pun umărul la protejarea statului de drept nu trec printr-o perioadă prea fericită și de aceea cred că sunt oameni care trebuie să gândească foarte bine ce este mai important să facem și cred că cel mai important lucru este să avem grijă de cei care au grijă de statul român, indiferent sub ce formă activează”.

Emil Popescu, viceprimarul municipiului Alba Iulia: „Dați-mi voie să vă transmit același mesaj de apreciere din partea Primăriei municipiului Alba Iulia pentru activitatea elaborată pe care o aveți”.

Cu toții au mulțumit jandarmilor, i-au felicitat și le-au urat sănătate lor și familiilor acestora și succes în misiunile care-i așteaptă în viitor! La mulți ani Jandarmeriei Alba!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea