FOTO/ Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, celebrată la Cugir

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost marcată în acest an în perioada 8 – 12 aprilie și de către elevii Școlii Gimnaziale ,,Singidava” și ai Liceului Teoretic ,,David Prodan” din Cugir.

Profesorii de educție fizică și sport, Maria Avram, Traian Avram și Adrian Mihai au inițiat și coordonat întreceri sportive de șah, tenis de masă, baschet și fotbal. În organizarea și desfășurarea acestor acivități au fost sprijiniți și de profesorii documentariști Alina Boboia și Florica Adam. Atât câștigătorii, cât și învinșii s-au bucurat și au profitat de această ocazie pentru a promova activitatea fizică, comportamentul sănătos, eliminarea diferențelor de orice fel dintre oameni, toleranța și spiritul competitiv.

Totodată, ca orice activitate extrașcolară, a fost un bun prilej de a-i descoperi pe elevi și în afara orelor de curs, stimulându-se implicarea în diferite activități și acțiuni. Acțiunile desfășurate s-au bucurat de asemenea și de susținerea directorilor celor două instituții de învățământ, profesorii: Floare Vlasea, Stela Predescu și Ionela Cozmescu.

În anul 2013, Adunarea Generala a Natiunilor Unite, cu sustinerea Comitetului International Olimpic (CIO), a declarat sărbătorirea Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace (IDSPD), iar din 2014, aceasta zi a fost celebrata in fiecare an. În intreaga lume, pe 6 aprilie, se aniverseaza puterea sportului de a schimba societatea, de a dezvolta comunitatile, de a incuraja echitatea si incluziunea, precum si de a promova pacea si buna intelegere intre oameni, comunitati si natiuni

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...