FOTO: Ziua internațională a femeii, marcată în mod simbolic la Alba Iulia, Aiud și Cugir, de către voluntarii Filialei Curcii Roșii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
FOTO: Ziua internațională a femeii, marcată în mod simbolic la Alba Iulia, Aiud și Cugir, de către voluntarii Filialei Curcii Roșii

Cu prilejul zilei internaţionale a femeii, aniversată în fiecare an în data de 8 martie, voluntarii Subfilialelor de Cruce Roşie din localităţile Alba Iulia, Aiud şi Cugir au desfăşurat activităţi de distribuire de flori, în semn de apreciere pentru doamnele care au dat dovadă de implicare şi determinare în a colabora activ cu organizaţia noastră, precum şi pentru persoane varstnice vulnerabile din comunitate.

Astfel, în municipiul Alba Iulia, voluntarii noştri au distribuit flori pentru 34 de doamne din Căminele pentru persoane vârstnice “Sfântul Andrei” din Bărăbanţ şi au sărbătorit alături de acestea prin socializare şi voie bună.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Voluntarii subfilialei de Cruce Roşie Aiud s-au deplasat în satele Vălişoara şi Izvoarele, unde au oferit flori vârstnicilor din comunităţile respective, la Izvoarele completând activitatea cu o monitorizare a stării de sănătate a acestora, prin măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei, pulsului şi a saturaţiei de oxigen din sânge.

În oraşul Cugir, marcarea Zilei Internaţonale a femeii este planificată pentru perioada 9-10 martie, când voluntarii vor distribui flori doamnelor din cadrul unor instituţii, precum şi persoanelor vârstnice şi angajatelor din cadrul Centrului de zi “Lotus” Cugir.

Luna martie a fost marcată în mod deosebit şi de personalul din Centrul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, fiecare vârstnic cuprins în proiectele MICESA şi ALBA IULIA 360 primind cu prilejul venirii primăverii, câte o floare în ghiveci pentru a le aminti mereu că viaţa este o experienţă de care se pot bucura întotdeauna, indiferent de provocări.

Orice atenţie le aduce vârstnicilor bucurie şi mulţumire sufletească iar prin aceste gesturi aparent mărunte, organizaţia noastră a oferit clipe frumoase, zâmbete şi lacrimi de bucurie.

Mulţumim tuturor oamenilor care susţin în mod constant Crucea Roşie, fie prin realizarea de donaţii în bani sau alimente în magazinele partenere, fie prin redirecţionarea procentului de 3,5% din impozitul pe venit sau prin apelarea la serviciile noastre medicale asigurate cu dedicaţie pentru oameni; toate aceste gesturi ne ajută să avem încrederea că suntem pe drumul cel bun în continuare, aşa cum am început în urmă cu peste 143 de ani.

Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, protejarea vieţii şi sănătăţii, asigurarea respectării fiinţei umane, în mod imparţial, fără nicio discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419