Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua Holocaustului, marcată la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Proiecte, dezbateri și film documentar

Ziarul Unirea

Publicat

în

9 octombrie este ziua în care, în fiecare an, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia are loc comemorarea Holocaustului, sub titlul ”Ziua amintirii”. În această zi din 1941, regimul Ion Antonescu a început primele deportări ale evreilor din Basarabia şi Bucovina, şi chiar din dreapta Prutului, spre Transnistria. Acest drum avea să însemne pentru mulţi dintre cei deportaţi sfârşitul.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

”Comemorarea acestui moment tragic se face cu convingerea că marile lecţii ale istoriei trebuie să fie cunoscute elevilor și tinerilor. Peste timp, ele devin un îndemn la raţiune, la o mai bună înţelegere între ţări, între etniile aceleiaşi naţiuni, care pășind pe  calea convieţuirii paşnice dau dovadă de înțelepciune”, au transmis reprezentanții școlii ”Mihai Eminescu”.

Pentru a puncta acest eveZIUA HOLOCAUSTULUI02niment, elevii claselor a VIII-a, coordonați de prof. Daniel Boian, au apelat în demersul comun la documente istorice, mesaje scrise lăsate de cei care au fost victime nevinovate,  la mărturii ale supraviețuitorilor, dar și la imagini peste timp din epicentrul infernului, cum pe buna dreptate poate fi numit lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României

Au fost realizate și prezentate proiecte ale elevilor, colaje de fotografii, texte istorice și au avut loc dezbateri privind semnificația Holocaustului. Au fost proiectate imagini ale muzeului lagărului de la Auschwitz azi, elevii comentând experiența personală a vizitelor de studiu efectuate acolo în ultimii ani. Au fost proiectate interviuri filmate cu supraviețuitori ai lagărelor și filmul documentar Auschwitz – Naziștii și Soluția finală.(C.M.)

[nggallery id=1100]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea