Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ ,,Ziua Francofoniei”, celebrată la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca în fiecare an, elevii de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir au sărbătorit ,,Ziua Francofoniei”, printr-o serie de activități care s-au desfășurat la Centrul de Documente și Informare al instituției de învățământ.

Astfel, cei care au făcut parte din auditoriu, în special cei mai mici, (elevi ai claselor  a V-a), au primit explicații despre însemnătatea zilei, li s-a definit în termini clari conceptul de „francofonie”, reușind în felul acesta, să-și aprofundeze cunoștințele.

Încercând să răspundă la întrebarea: „de ce trebuie să învățăm franceza?”, copiii au evidențiat o mulțime de argumente în favoarea studierii acestei frumoase limbi, de la faptul că este limba unei mari culturi, cu numeroase asemănări cu limba română, până la nevoia de vorbitori de franceză în cele peste 2000 de întreprinderi franceze care funcționează în România.

Într-o prezentare PPT, aceștia au putut urmări câteva imagini spectaculoase din diverse locuri din Franța, printre care și o zonă mai puțin cunoscută la noi și anume un loc turistic deosebit (Midi – Pirinei), elevii manifestându-și dorința de a vizita acele locuri.

În opinia organizatorilor evenimentului, copiii care au participat la această activitate s-au declarat de la bun început iubitori de franceză, lucru care se vede în rezultatele lor la învățătură. Ei au fost încântați să noteze pe câte un bilețel motivul pentru care iubesc limba franceză și apoi să le lipească pe o planșă care va rămâne în Centrul de Documentare și Informare al școlii, ca o amintire a evenimentului, până anul viitor, la următorul 20 martie.  ,,Au fost răspunsuri mature, gândite, au fost altele naive, dar toate fac parte din farmecul copilăriei prin sinceritate”, susțin aceștia.

La final, ca o încununare a acestei activități, copiii au învățat un cântec în limba franceză, care să-i facă să iubească și mai mult această limbă, pe care ei o studiază cu mare interes.

Potrivit conducerii școlii, activitatea desfășurată și-a atins scopul, a fost plăcută și instructive,  copiii aflând multe lucruri noi și interesante.

Cadrele didactice care au organizat și coordonat activitățile dedicate acestei frumoase zile (profesoarele Eugenia Bălteanu și Florica Adam) au fost mulțumite de rezultatele muncii lor. ,,Când o activitate de învățare se produce cu mare bucurie și cu o reală plăcere, răsplata dascălului este primită, iar misiunea lui a fost îndeplinită”, ne-au declarat coordonatoarele manifestării.

La final, copiii au primit diplome de participare și au afirmat că așteaptă deja ziua de 20 martie 2020.

     (C.P.)

[nggallery id=6895]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea