FOTO/ ,,Ziua Francofoniei”, celebrată la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

Ca în fiecare an, elevii de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir au sărbătorit ,,Ziua Francofoniei”, printr-o serie de activități care s-au desfășurat la Centrul de Documente și Informare al instituției de învățământ.

Astfel, cei care au făcut parte din auditoriu, în special cei mai mici, (elevi ai claselor  a V-a), au primit explicații despre însemnătatea zilei, li s-a definit în termini clari conceptul de „francofonie”, reușind în felul acesta, să-și aprofundeze cunoștințele.

Încercând să răspundă la întrebarea: „de ce trebuie să învățăm franceza?”, copiii au evidențiat o mulțime de argumente în favoarea studierii acestei frumoase limbi, de la faptul că este limba unei mari culturi, cu numeroase asemănări cu limba română, până la nevoia de vorbitori de franceză în cele peste 2000 de întreprinderi franceze care funcționează în România.

Într-o prezentare PPT, aceștia au putut urmări câteva imagini spectaculoase din diverse locuri din Franța, printre care și o zonă mai puțin cunoscută la noi și anume un loc turistic deosebit (Midi – Pirinei), elevii manifestându-și dorința de a vizita acele locuri.

În opinia organizatorilor evenimentului, copiii care au participat la această activitate s-au declarat de la bun început iubitori de franceză, lucru care se vede în rezultatele lor la învățătură. Ei au fost încântați să noteze pe câte un bilețel motivul pentru care iubesc limba franceză și apoi să le lipească pe o planșă care va rămâne în Centrul de Documentare și Informare al școlii, ca o amintire a evenimentului, până anul viitor, la următorul 20 martie.  ,,Au fost răspunsuri mature, gândite, au fost altele naive, dar toate fac parte din farmecul copilăriei prin sinceritate”, susțin aceștia.

La final, ca o încununare a acestei activități, copiii au învățat un cântec în limba franceză, care să-i facă să iubească și mai mult această limbă, pe care ei o studiază cu mare interes.

Potrivit conducerii școlii, activitatea desfășurată și-a atins scopul, a fost plăcută și instructive,  copiii aflând multe lucruri noi și interesante.

Cadrele didactice care au organizat și coordonat activitățile dedicate acestei frumoase zile (profesoarele Eugenia Bălteanu și Florica Adam) au fost mulțumite de rezultatele muncii lor. ,,Când o activitate de învățare se produce cu mare bucurie și cu o reală plăcere, răsplata dascălului este primită, iar misiunea lui a fost îndeplinită”, ne-au declarat coordonatoarele manifestării.

La final, copiii au primit diplome de participare și au afirmat că așteaptă deja ziua de 20 martie 2020.

     (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 22.03.2019 at 19:43

Bravo lor.VIVE LA FRANCE!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...