Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ziua Femeii, sărbătorită la Ocna Mureș: Jocuri populare, cântece și prezentare de modă, într-un spectacol care a atins sufletele spectatorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În preajma frumoasei zile de 8 Martie, când serbăm în plan internațional ziua femeii, a mamei în special, copii, tineri și maturi au pus în scenă la Ocna Mureș un spectacol care a atins sufletele spectatorilor.

Momentele bine pregătite, cu evoluție scenică de valoare, au smuls aplauze și zâmbete, într-o stare de bine pe care au trăit-o toți.

Spectacolul a fost deschis cu poezia “Cântec femeiesc” de Adrian Păunescu, în interpretarea sensibilă a elevei Moldovan Noemi. Corul “Doruleț”, coordonat de dirijor, prof. Eva Forika, a deschis repertoriul cu o Rugăciune, pe versurile poetului Mihai Eminescu. A continuat cu piesele corale “Primăvara”, “Dor mi-i bade!” și pentru că acest an este declarat Anul Eminescu, a încheiat cu “Sara pe deal”, pe versurile poetului național, piesa fiind acompaniată la pian de prof. Levente Szocs.

Citește și: Mesaje de 8 Martie pentru femei. FELICITARI de 8 martie și URARI de 8 martie Texte cu SMS-uri personalizate pentru mame, bunică, soție, soră, soacră, noră, iubită, prietenă, profesoară, învățătoare, dirigintă, șefă, cumnată, fină, directoare şi colegă

Pe scenă au urcat apoi copii de toate vârstele, care au avut diferite momente: muzică ușoară și muzică populară, joc popular, dans ritmat, prezentare de modă și expoziție de mărțisoare, lucrate anterior de copii.

Jocurile populare au fost pregătite de instructorii Liana și Alin Stoica și au fost prezentate de două grupe ale Ansamblului Tradiții Uiorene, grupa mică și grupa mare, care au antrenat întreaga sală.

Prezentarea de modă, care are la bază modelul tradițional popular, a fost asigurată de Magda Manesu, din Aiud.

Un grup de copii, pregătiți de înv. Elena Cărunta, au distrat spectatorii cu un dans ritmat, urmat de un duios cântec pentru mama.

Georgiana Vesa, cunoscută interpretă de muzica populara, castigatoare a multor premii, a avut o interventie surprinzatoare cu o frumoasa melodie de muzica usoara ”Multumesc, iubita mama!”. Alte interprete, Carina Farcas, Gabriela Matei si Daria Hopartean, au adus prin cantec elogiu mamei.

Spectacolul s-a incheiat cu “La multi ani!”, cantat din toate sufletele de cei prezenti, la propunerea prezentatoarei, prof. Ilea Camelia.

Fiecare doamna care a evoluat scenic si fiecare mama a primit de la organizatori flori, asigurate de Primaria Ocna Mures, in semn de aleasa pretuire.

Sonorizarea a fost asigurata de prof. Levente Szocs.

Organizator, Primăria orașului Ocna Mureș, Casa de Cultura,, Ion Sangerean, Asociația culturala traditii ocnamureșana

Colaboratori: Clubul elevilor. Scoala Gimnaziala ”Lucian Blaga”, Asociatia “Pro Copilaria”.

[nggallery id=7791]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea