Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Zilele Oraşului Alba Iulia – Spectacol cu Garda Romană şi alte personaje istorice în Piaţa Cetăţii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un spectacol de excepţie, în cadrul primei zile a sărbătoririi oraşului Alba Iulia, a fost oferit de Garda Romană de la Apulum precum şi de alte importante personaje istorice. Albaiulienii adunaţi în Piaţa Cetăţii au avut ocazia de a admira şi afla mai multe despre soldaţii Legiunii a XIII-a Gemina, despre daci, despre costumaţiile şi armurile acestora.

De asemena, s-au putut întâlni cu Regele Ferdinand, Regina Maria, Mihai Viteazul, Avram Iancu,  senatori, primarul Camil Velican, guvernatorul Daciei, reprezentanţi ai Evului Mediu, cavalerul ascentist, omul preistoric, Ecaterina de Brandenburg, Gavroche, contese dar şi nobili ai secolului Luminilor. Acestea sunt doar câteva personaje care le-au încântat privirile şi le-au amintit de istoria milenară a oraşului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cei mai fericiţi au fost cei mici, fascinaţi de frumuseţea personajelor şi costumaţiilor, dar mai ales de faptul că le-au putut atinge şi discuta cu ele, şi chiar să le dea anumite comenzi soldaţilor romani.

La final, atât Garda Romană cât şi celelalte personaje s-au plimbat printre oameni iar mulţi dintre albaiulieni au fost impresionaţi şi bucuroşi să-şi facă poze cu acestea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea