FOTO: Zeci de activităţi informativ – preventive adresate, în special, copiilor, în cadrul activităţilor dedicate Zilei Poliţiei Române

Poliţiştii din Alba au desfășurat zeci de activităţi informativ – preventive adresate, în special, copiilor, în cadrul activităţilor dedicate Zilei Poliţiei Române. Acţiunile poliţiştilor, pentru aniversarea celor 197 de ani de serviciu poliţienesc în slujba comunităţii, vor continua.

În perioada 18 – 21 martie, poliţiştii de prevenire, cei de la resurse umane, ordine publică, proximitate şi rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba precum şi poliţiştii de la polițiile municipale și orășenești şi de la posturile de poliţie comunale au continuat activitățile informativ – preventive și de promovare a profesiei de polițist, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

La activitățile din această perioadă, au participat sute de copii de la grădinițe și școli din județul Alba. La discuții au fost abordate subiecte și teme privind siguranța elevilor în școală dar și în afara ei, în mediul virtual, siguranța rutieră, precum și prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise.

Spre exemplu, poliţiştii din Ocna Mureş au fost alături de patrula şcolară de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din oraş şi i-au învăţat pe elevi să traverseze, în siguranţă, strada, poliţiştii din Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cîmpeni, Abrud, Teiuş şi Cugir s-au întâlnit cu zeci de elevi de gimnaziu pe care i-au informat despre semnificaţia zilei de 25 Martie, pentru Poliţia Română şi le-au oferit sfaturi utile siguranţei lor, iar poliţiştii din Baia de Arieş i-au întâmpinat pe cei mici la sediul poliţiei unde a fost organizată „Ziua porţilor deschise”.

Caravana promovării profesiei de poliţist s-a oprit la Sântimbru, Galda de Jos şi  Mihalţ, iar elevii din Stemţ şi Săsciori i-au primit la şcolile în care învaţă pe poliţiştii din comună care i-au sfătuit să adopte comportamente preventive.

Activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, vor continua.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...