Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Weekend perfect pentru schi la Șureanu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Sfârșit de săptămână excelent pentru iubitorii sportului de iarnă la Șureanu. Pe pagina de Facebook ”Pârtiile Domeniul Schiabil Șureanu” au fost publicate câteva imagini care arată starea foarte bună a condițiilor pentru schi sau snowboarding.

schi Sureanu02

Iată informațiile transmise de Serviciul Turism din cadrul Consiliului județean Alba despre starea actuală a pârtiilor de schi.

Domeniul Schiabil Şureanu

Evaluare generală: sezonul continuă cu succes la Șureanu, datorită stratului abundent de zăpadă de pe pârtii. A nins suficient de mult în ultimele zile, astfel încât zăpada să fie satisfăcător de bună și de multă atât pe pârtii, cât și în zonele de off-piste. În plus, drumul dintre lacul Oașa și pârtii este în stare bună, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.

– Pârtii existente: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 2 (C_1; C_3)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://live.schisureanu.ro

– Nocturnă: nu

– Pârtie pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Evaluare generală: sezonul continuă cu succes la Șureanu, datorită stratului abundent de zăpadă de pe pârtii. A nins suficient de mult în ultimele zile, astfel încât zăpada să fie satisfăcător de bună și de multă atât pe pârtii, cât și în zonele de off-piste. În plus, drumul dintre lacul Oașa și pârtii este în stare bună, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.
Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa: drumul este asfaltat în totalitate.

Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul se prezintă în condiții bune, fiind deszăpezit, îndreptat și lărgit. Totuși, este obligatoriu să fiți pregătiți cu lanțuri pentru roți.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: în perioada următoare se va schia pe 6 din cele 9 pârtii (adică A_1, A_2, A_3, C_1, C_3, C_4). Stratul de zăpadă bătătorită măsoară circa 30 cm, iar cel de zăpadă nebătătorită aproximativ 60 cm. Nu mai există porțiuni de iarbă și pământ pe pârtii, toate au fost acoperite de ninsorile recente. De asemenea, zonele foarte întinse de off-piste de la Șureanu sunt perfect accesibile, având un powder ideal în aceste zile. Din cele trei instalații de transport pe cablu, funcționează teleschiul „Curmătura” și telescaunul.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/muntii-surean/7-zile/meteograma/?gid=665721&language=romanian&country=romania), urmează ninsori în acest weekend la Șureanu, în special pe parcursul zilei de Duminică. Temperaturile vor oscila între -11 și -4 grade Celsius. Este posibil să fie viscol și vizibilitate scăzută pe pârtii.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitori de schi și snowboarding pe pârtii; centru de închirieri schi & snowboarding în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfatul Serviciului Turism:

– dotați-vă mașina cu lanțuri pentru roți.

– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.

– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor.

[nggallery id=1506]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea