Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Vreme ploioasă în debutul celei de-a treia zi a Târgului Național de Turism Rural de la Albac

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă în primele două zile vremea a fost frumoasă și numai bună pentru desfășurarea celei de-a XIII-a ediții a Târgului Național de Turism Rural de la Albac, în Apuseni au venit de sâmbătă noaptea ploile, care au continuat duminică dimineață în reprize și au decalat programul manifestărilor din ultima zi a evenimentului.

Astfel, de dimineață a început al treilea INFOTRIP pe traseul Albac, Vidra, Avram Iancu, unde reprezentanţii agenţiilor de turism au vizitat obiective turistice spectaculoase de pe valea Arieșului Mic precum Cascada Pişoaia, Dealul cu Melci, ambele rezervaţii protejate, sau Muzeul Memorial „Avram Iancu”.

În Albac, evenimentul a debutat în jurul orei 10 prin prezentarea ofertei turistice și agroturistice în spații de cazare rurale din România, alături de care s-au regăsit standuri ale unor instituții din țara noastră. Astfel, în cortul amenajat de organizatori am întâlnit, reprezentanți din turism ai județelor Vâlcea, Sălaj, Neamț, Sibiu, Bihor, Suceava, Cluj, Botoșani, precum și numeroși reprezentanți ai unor instituții sau localități cu potențial turistic din județul nostru: Albac, Horea, Ocoliș, Almașu Mare, Sălciua și altele.

Alături de aceștia, afară erau amplasați producători și comercianți de mâncăruri sau băuturi tradiționale, meșteri populari din țară și mult mai mulți meșteri meșteșugari din județul nostru, unii ce funcționează pe lângă Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, cu toții fiind nevoiți să-și acopere produsele atunci când a început să plouă în reprize scurte. Totodată, și ineditul concurs al zilei „Vânătoare fără arme”, organizat în premieră, în cadrul căruia vânătorii înscrişi au trebuit să îşi demonstreze iscusinţa fără să folosească armele obişnuite vânătorii, a fost amânat pe mai târziu din cauza ploii care s-a lăsat asupra Albacului.

Evenimentul va continua după-amiază, de la ora 15, în cadrul primăriei, cu vizionarea filmului ,,Monografia etnografică a comunei Albac”, la ora 16 va avea loc o paradă a portului popular, iar de la ora 16:30 se va desfășura un extraordinar spectacol folcloric, unde vor evolua pe scenă Ansamblul Folcloric ,,Augustin Bena” al județului Alba și cel de dansuri coordonat de Alexandra Oargă și Flaviu Mârza, alte ansambluri folclorice din județul nostru și interpreții de muzică populară Alexandra Vădan și Floarea Livia Alexandra.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este unicul târg de turism rural din România, fiind o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. Evenimentul, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Albac, iar partenerul oficial al târgului este Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4511]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică, în mai multe localități, în intervalul 6-12 mai 2024. Intreruperile programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 09/05/2024 MIRASLAU, Sat principala PARTIAL 09.00-16.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea