Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Vineri, la Alba Iulia, nu a fost doar Festivalul Dilema Veche – amatorii de spectacol istoric i-au găsit pe daci și romani, chiar dacă și-au schimbat locația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, dansatoarele romane și gladiatorii au fost prezenți în Cetatea Alba Carolina, cu obișnuitul spectacol de reenactment antic susținut în fiecare vineri. În ciuda faptului că au fost forțați de împrejurări să-și schimbe locația, au fost repede descoperiți de spectatori.

spectacol istoric la Alba Iulia016Publicul prezent le-a admirat pe frumoasele dansatoare de la Apulum și a aflat detalii despre uniformele, armele și obiceiurile înaintașilor noștri de la istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu care, ca de obicei, au ”asezonat” informațiile de specialitate cu mici momente de divertisment.

Lumea a ascultat, a învățat, s-a distrat, a aplaudat, a filmat și fotografiat și a plecat, la final, cu zâmbetul pe buze și, categoric, cu o impresie și o amintire plăcută despre ce le-a oferit Cetatea Alba Carolina.

[nggallery id=873]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea